Herečka a moderátorka Miluše Bittnerová netráví čas v kuchyni právě nejraději. Někdy samozřejmě něco pro rodinu či pro známé uvaří, daleko raději ale konzumuje to, co pro ni uvařili jiní. Má navíc velmi vytříbený jazýček a potrpí si na kvalitní a netradiční jídla.
V roce 2013 se moderátorka zúčastnila pořadu VIP Prostřeno. Už tehdy uvedla, že v kuchyni tráví čas spíše ve chvíli, kdy je to nutné. Doplnila ale, že ráda mlsá a rozhodně si ráda dopřeje dobrá jídla, která jí naservíruje někdo jiný.
Má ráda nejen sladké
V roce 2023 Miluše Bittnerová přiznala v rozhovoru pro Lifee, že má velmi ráda sladké. A to i k snídani. Jelikož ale vychovává dceru a snaží se jí jít příkladem, obvykle místo čokolády volí spíše například sušené ovoce.
Uvedla ale, že někdy čokoládě neodolá. „Jsem děvče z Hořic a my tam všichni jedeme v Hořických trubičkách. Takže za mě je to plněná Hořická trubička. V originálu se plní šlehačkou,“ vysvětlila.
Kromě sladkého si ráda pochutná také na dalších jídlech. Jedním z jejích oblíbených receptů je například krkovice s dvěma druhy salátů, kterou mimo jiné vařila právě v Prostřenu.
Recept na oblíbené jídlo Miluše Bittnerové
Na přípravu krkovice se dvěma druhy salátů budete potřebovat 2 kilogramy vepřové krkovice, česnek, cibuli, olej, sůl, pepř, rozmarýn a tymián.
Na první salát si připravte kilogram brambor, 2 jablka, svazek kopru, kyselé okurky a malou cibuli. Dresing na něj uděláte ze 3 lžic dijonské hořčice, 4 lžic olivového oleje, lžičky cukru a citronové šťávy.
Na druhý salát budete potřebovat kilogram brambor, 2 jablka, kapary, svazek petržele, kyselé okurky a malou cibuli. Dresink uděláte z půl sklenice majonézy, zakysané smetany, 2 lžic olivového oleje, lžíce hořčice a citronové šťávy.
Saláty připravíte jednoduše pokrájením a smícháním ingrediencí se zálivkami. Krkovici naložte do oleje s utřeným česnekem, pokrájenou cibulí, solí, pepřem a bylinkami. Nechte ji minimálně přes noc marinovat.
Druhý den ji jednoduše v troubě upečte doměkka. Pečte ji v zakrytém pekáči na 180 °C, hotová by měla být asi za hodinu a půl. Potom ji podávejte s oběma saláty a na talíři vše dozdobte čerstvou petrželkou a kolečky citronu.
Autor: Šárka Cvrkalová