Kdo by to byl řekl, že od prvního dílu Kouzelné školky uběhlo už 23 let. Zábavný pořad pro děti se začal vysílat v roce 1999 a neodmyslitelně k němu patří moderátor Michal Nesvadba.
Věčně usměvavý herec, moderátor a mim, který je oblíbený zejména u dětské části populace, chystá na podzim tohoto roku představení, které bude opět plné netradičních nápadů, vtipů a legrace.
Vystoupení se jmenuje Michal k snídani a malí i velcí diváci se mohou těšit nejen na spoustu zábavy, ale i trochu toho ponaučení.
Jak již název napovídá, budou se servírovat legrační pokrmy, například jablíčko v županu. Účastníci budou zapojeni do her a dozví se třeba to, co se stane s jídlem, když zůstane nedojedené.
Michal Nesvadba není v jídle vybíravý
A co Michal rád jí ve svém běžném osobním životě? Z jakého jídla získává tu potřebnou energii, aby mohl po celá ta léta bavit děti a vymýšlet nápady?
Sám o sobě tvrdí, že jídlo prostě miluje, ať už mu na talíři přistane cokoliv. Za den si dá klidně i pětkrát pořádnou porci, avšak na jeho postavě to vůbec není znát.
Jeho spalování kalorií je neuvěřitelné a těžko říct, jestli za to může pracovní nasazení nebo genetika. Celý život je štíhlý, i když se jídlu vůbec nevyhýbá.
Má rád česká jídla i cizí kuchyně
Ačkoli není vybíravý a dá si s chutí snad všechno, přece jen má svá oblíbená jídla. Patří mezi ně indonéská, thajská a čínská kuchyně. Zamiloval se také do japonského suši.
Co se týče české kuchyně, na tu nedá dopustit. Klasická česká jídla, jako svíčkovou, rajskou a knedlo vepřo zelo, má nejradši od své babičky, které je už úctyhodných 96 let.
Pokud si má Michal Nesvadba sám uvařit, dává přednost rychlým a jednoduchým pokrmům. V roli kuchaře se nechává inspirovat mexickou či japonskou kuchyní, která mu učarovala na pracovních pobytech.
Rád připravuje různě plněné vaječné omelety a těstoviny po italsku. Nedávno se podělil o jeden svůj osvědčený recept na vaječnou omeletu se zeleninou.
Vyzkoušejte jeho oblíbené recepty
Stačí z osolených vajec našlehaných s trochou vody zhotovit omeletu. Na polovinu navršte podušenou zeleninu dle vlastního výběru, ideální je použít již předvařenou mraženou. Směs překryjte druhou půlkou omelety a je hotovo.
Doporučuje také japonskou kuřecí pánev. Recept Michala Nesvadby zní následovně: kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, cibulku na kostičky a obojí dejte na rozpálený olej v pánvi. Posypte trochu paprikou a restujte.
Když je maso téměř hotové, přidejte rýži a vodu v poměru 2:1. Vše společně duste pod pokličkou do měkka. Nakonec přidejte nakrájenou papriku, rajčata, fazolové lusky a hrášek a ještě povařte, ať je vše krásně měkké. Nezapomeňte osolit.
V Kouzelné školce bohužel končí
Vzhledem ke své profesi je Michal často na pracovních cestách nejen po České republice, kdy je odkázaný na stravování v restauracích. Jídla z nich však nezavrhuje, když mu přistane na stole plný talíř, je spokojený.
Vymýšlení scénářů a nápadů pro Kouzelnou školku už je pro něj však stále těžší a těžší, a proto se rozhodl v nejlepším přestat. Pro extra.cz uvedl: „Už jsem z toho docela unavený. Nechtěl jsem se nikdy opakovat. Ta studnice nápadů už je prázdná, a to trápení je větší a větší. A proto jsem se rozhodl, že příští rok skončím.“
Zdroj: extra.cz, bruntalsky.denik.cz, blesk.cz, instagram.com
Autor: Silvie Grulichová