Mezi kontroverzní potraviny patří ústřice i červi. Někteří lidé by tato jídla nikdy nevzali do úst

Zdroj: Shutterstock

Některá jídla lidé buď milují, nebo nenávidí, a jen málokdo k nim má postoj neutrální. Které potraviny patří k těm nejkontroverznějším na světě? Zatímco jedni se jim vyhýbají, jiní se jich nemohou nabažit.

Ačkoli jsou některá z následujících jídel zdravá a mnoho lidí je konzumuje s láskou, pro spoustu z nás jsou něčím, co bychom nikdy neochutnali nebo co po prvním ochutnání zcela zavrhneme. Podívejte se, které potraviny na tento seznam patří.

Ústřice

Ústřice jsou v seznamu kontroverzních jídel podle Aidana Kirkwooda, chemika z londýnské univerzity, na prvním místě. Mnozí lidé si tyto mořské plody užívají. Pro jiné jde ale o pokrm, na kterém nejvíce ze všeho odrazuje to, že je slizký. Často odrazuje také barva, mořský zápach a chuť jídla.

Chobotnice

Chobotnice patří k dalším neoceňovaným plodům moře. Lidé se nedokážou vyrovnat s jejich chapadly, se slizkým povrchem pokrmu, tuhou konzistencí, ale také s faktem, že se někdy zvířata na talíři ještě doslova hýbou.

Červi

Červi jsou považováni za superpotravinu budoucnosti. Obsahují velké množství bílkovin a mohou nahradit maso, kterého bude stále větší nedostatek. Řada lidí má ale problém s tím, že by měli konzumovat hmyz. A to ať už syrový, pražený, nebo pečený.

Lékořice

Lékořice obsahuje mnoho vitamínů a podporuje přirozenou obranyschopnost. Navíc má málo kalorií a jde o zdravou svačinku, pokud ji máte rádi. Její chuť ale mnohé odrazuje a u velké řady lidí vyvolává pocity na zvracení, píše The Guardian.

Ančovičky

Ančovičky jsou drobné rybičky, se kterými se nejčastěji setkáváme na pizze. Přitom si ji často objednáváme bez nich, protože je velké procento lidí nemá rádo. A to i v zahraničí, kde jsou poměrně běžné.

Zdroj: BBC, So Yummi, The Guardian, Everyday Health, OnlyU

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz