Mexický salát Caesar: Zkuste původní verzi slavného salátu podle Jamieho Olivera

Zdroj: Shutterstock

Pravděpodobně každý ví, co je to Caesar salát. Zdravé jídlo, které si dnes můžete dát v mnoha restauracích, se skládá ze zeleniny, kuřecího masa a opečeného chleba. Víte ale, odkud jídlo pochází a jak vypadá jeho původní verze?

Existuje několik verzí toho, jak salát Caesar vznikl. Všechny se ale vesměs točí kolem italského kuchaře Caesara Cardiniho. Ten žil nějaký čas ve Spojených státech amerických, nakonec se ale přestěhoval do Mexika.

A právě tam salát poprvé připravil. Ačkoli si tak mnoho lidí může myslet, že jídlo má původ někde úplně jinde, pravdou je, že jde o mexickou specialitu.

A její tradiční verze je možná poněkud jiná než ta, kterou pravděpodobně znáte vy.

Mexický Caesar salát podle Jamieho Olivera

Šéfkuchař Jamie Oliver dělá Caesar sálat podle jeho původní receptury. Připravte si ho podle něj doma i vy. I když se od toho, který známe, mírně liší, jeho příprava je velmi snadná.

Potřebovat budete 200 gramů kuřecích prsou bez kůže, kajenský pepř, oregano, římský salát, cherry rajčata, čtvrt okurky, avokádo, 40 gramů parmazánu, stroužek česneku, 60 mililitrů bílého jogurtu, citron, 3 lžíce olivového oleje a 4 plátky slaniny.

Jak na přípravu salátu

Kuřecí maso okořeňte z obou stran solí, pepřem a oreganem a dejte ho opéct na pánev. Listy salátu a okurku pokrájejte na menší kousky a cherry rajčata na poloviny. Do mixéru dejte avokádo, česnek a parmazán.

Ke směsi přidejte šťávu z citronu a olivový olej a vše rozmixujte. Zeleninu rozmíchejte s avokádovým dresinkem, na salát pak naservírujte pokrájené kuře. Vše pokapejte olejem, zastrouhejte parmazánem a podávejte s opečeným chlebem.

Zdroj: Jamie Oliver’s recept, Atlas Obscura, Food & Wine

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz