Určitě i vy tu a tam dostanete chuť na dokonale křupavé kuře. Dnes máme možnost zajít si do řetězce rychlého občerstvení, kde naše mlsné jazýčky dokážou uspokojit během chvíle.
Co když si ale budete chtít tuhle dobrotu připravit i doma? Klidně můžete. Známe totiž fígl, s jehož pomocí si připravíte perfektně křupavé kuře nebo třeba kuřecí stripsy.
Proč použít vodku při přípravě smaženého kuřete?
Rozhodně vás nenabádáme k tomu, abyste při vaření popíjeli tvrdý alkohol. Možná to nevíte, ale vodka může přivést vaše smažené kuře k naprosté dokonalosti.
Málokoho by to napadlo. Pokud jste dostali chuť na kousek křupavého kuřecího, ale ještě nikdy se vám doma nepodařilo dosáhnout té správné konzistence, máme pro vás super trik.
Přidejte do těsta vodku
Podle webu The Daily Meal můžete křupavost kuřecího masa zvýšit tím, že do těsta, ve kterém kuřecí obalíte, přidáte vodku.
Jednou z jedinečných vlastností alkoholu je, že má tendenci denaturovat bílkoviny, jako je lepek. Lepek se tvoří, když je voda smíchána s moukou, která rehydratuje bílkoviny, které se téměř okamžitě začnou spojovat a vázat, což způsobuje, že se těsto stává pružnějším.
„Přidání vodky do těsta na smažení snižuje pevnost lepkových vazeb, těsto je pak křupavější,“ dodává výše zmíněný web.
Pár kapek i do marinády
Pokud se nechystáte kuřecí maso obalovat v těstíčku, ale přesto chcete dosáhnout perfektní křupavosti, můžete vodku přidat do marinády.
Web Serious Seats radí přidat dvě lžíce vodky do marinády a v ní poté namarinovat kuřecí maso. To pak můžete usmažit a vychutnat si jeho křupavost.
Zdroj: thedailymeal.com, seriouseats.com
Autor: Natálie Kabourková