Masová pomazánka: Hodí se k večeři, ale i do sendvičů na výlet

Zdroj: Pixabay

Patříte k milovníkům masa a jeho kombinace s česnekem a cibulí? V takovém případě si jistě pochutnáte na masové pomazánce. Já osobně ji dělám poměrně často. Její příprava není nijak náročná, chutná ale skvěle.

Pomazánku dělám především na jaře a v létě, kdy jezdíme s rodinou na výlety. Je totiž poměrně sytá, a hodí se tak do sendvičů či toustů, které s sebou balím na cesty. Udělat si ji ale můžete i jen tak k večeři.

Co budete potřebovat

Na první pohled se to jeví jako poměrně velké množství surovin. Jde ale obvykle o lehce dostupné věci. Poté, co je smícháte a uděláte z nich lahodnou pomazánku, rozhodně nebudete litovat.

Připravte si olivový olej, cibuli, 4 stroužky česneku, 2 chilli papričky, 250 gramů mletého hovězího masa, 100 gramů rajčatového protlaku, sůl a pepř. Přidat můžete také 100 gramů strouhané goudy a nějaké bylinky (například pažitku).

Jak na přípravu

Na pánvi nejprve připravte karamelizovanou cibulku. K té potom přidejte česnek a nasekané chilli papričky. Do směsi dejte maso a jakmile se opeče, vmíchejte protlak. Podle chuti vše dosolte a dopepřete.

Pokud chcete, můžete do masové směsi přidat i strouhaný sýr. Já ho obvykle dávám do sendvičů zvlášť, záleží čistě na vás. Naopak pažitku ráda míchám přímo do masa.

Nakonec už jen nechte vše vychladnout a druhý den si připravte ideální svačinu na cesty, nebo vynikající obložené chleby k večeři či jako pohoštění pro návštěvy.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz