Jak na šťavnaté vepřové kotlety, abyste už nikdy na talíři neměli vysušenou podrážku
Maso

Jak na šťavnaté vepřové kotlety, abyste už nikdy na talíři neměli vysušenou podrážku

Milujete vepřové kotlety? Oblíbené jídlo, na kterém si dokáže pochutnat celá rodina. Navíc je i častou volbou v případě, že si chcete na oběd či na večeři pozvat kamarády a blýsknout se před nimi svým […]

Vylepšete chuť steaku díky geniálnímu triku Meghan Markle. Výsledkem bude jídlo hodné královské rodiny
Celebrity

Vylepšete chuť steaku díky geniálnímu triku Meghan Markle. Výsledkem bude jídlo hodné královské rodiny

Možná si myslíte, že o Meghan Markle víte všechno. Jaké podporuje charitativní organizace, všechny její herecké role či kde koupit každý pár bot, který měla na sobě. Ale je tu jedna věc, kterou možná nevíte […]

klobasy
Maso

Chyby, které děláte při nákupu a zpracování klobás a párků

Párky a klobásy nejsou jen výsadou české kuchyně a pro svou jednoduchou přípravu, cenovou dostupnost a rozmanitost chutí jsou oblíbené po celém světě. Při jejich nákupu a přípravě se vyplatí znát některé drobnosti, které mohou […]

Přistupte ke grilování vědecky. Využijte fyzikálních procesů k vytvoření toho nejlepšího steaku
Maso

Přistupte ke grilování vědecky. Využijte fyzikálních procesů k vytvoření toho nejlepšího steaku

Pomalu se blíží čas letních grilování s rodinou a přáteli. Jestli chcete, aby si o vašem steaku vyprávěli široko daleko, zkuste se při jeho přípravě neřídit jenom intuicí, ale i vědeckými poznatky. Výběr masa Málo […]

Hadí maso: Při přípravě pozor na jedové zuby. Exotika na talíři není pro každého, přesto dnes není žádnou raritou
Maso

Hadí maso: Při přípravě pozor na jedové zuby. Exotika na talíři není pro každého, přesto dnes není žádnou raritou

Hadí maso je exotické a vzácné pro lidi, kteří nejsou obeznámeni s lovem a odchytem hadů. V obchodech se najde jen zřídkakdy. Přesto jsou země, kde je jeho konzumace stále zakořeněná. Někde představuje cenný zdroj […]

Zní to jako sci-fi, přesto existuje reálný způsob, jak „pěstovat“ steaky
Maso

Zní to jako sci-fi, přesto existuje reálný způsob, jak „pěstovat“ steaky

Vědci vyvinuli rostlinné steaky z hráškového proteinu, které mají stejné výrazné mramorování tuku jako skutečné maso. Falešný steak, vyvinutý ve Švýcarsku, používá hrachový protein pro červené „maso“ a emulzi oleje ve vodě pro tenké linie […]

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře
Maso

Chov zvířat poptávku po bílkovinách již zdaleka nepokryje. Zachránit nás může hmyz nebo maso z laboratoře

S rostoucí poptávkou po alternativních zdrojích bílkovin producenti stále častěji hledají možnosti, které jsou zdravé, udržitelné a etické. Roli však nehrají jen rostoucí nároky konzumentů, ale také finance a nedostačující zemědělská produkce. Měnící se preference […]

Pečené kuře jako z obálky časopisu: Nedopouštějte se běžných chyb, upečte ho jako profík
Domácnost

Pečené kuře jako z obálky časopisu: Nedopouštějte se běžných chyb, upečte ho jako profík

Komu by se nesbíhaly sliny při pohledu na čerstvě pečené kuře z trouby s červenohnědou křupavou kůžičkou pokrývající křehké šťavnaté maso. Toto zdánlivě nekomplikované jídlo však může být mnohem složitější, než by se mohlo zdát. […]