Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem
Maso

Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem

Bratislavská vepřová plec patří mezi tradiční československé pokrmy, a na její přípravu dokonce existovala norma. Recept není nikterak složitý, a tak si bratislavské plecko můžete připravit doma a třeba i zavzpomínat na své mládí. Československá […]

pomazánka na chlebu
Maso

Jednoduchá škvarková pomazánka z vlastnoručně vyškvařeného sádla potěší, zasytí a zahřeje

Škvarky se u nás nejčastěji získávají vyškvařením vepřového sádla. Přestože se škvarky dají koupit u řezníka nebo v supermarketu, většina lidí si zakládá na tom, že si je vyškvaří doma. A není to nic složitého. Sádlo se […]

Máte chuť na dokonale křupavé kuře? Použijte při jeho přípravě vodku a nebudete se stačit divit
Maso

Máte chuť na dokonale křupavé kuře? Použijte při jeho přípravě vodku a nebudete se stačit divit

Určitě i vy tu a tam dostanete chuť na dokonale křupavé kuře. Dnes máme možnost zajít si do řetězce rychlého občerstvení, kde naše mlsné jazýčky dokážou uspokojit během chvíle. Co když si ale budete chtít […]

Hovezi Wellington
Maso

Hovězí Wellington je malou kuchařskou maturitou. Troufnete si na jeho přípravu jako třeba soutěžící MasterChefa?

Příprava hovězího Wellingtonu je náročnější, ale vyplatí se. Přestože se o tomto pokrmu mluví jako o náročnějším, je to především proto, že se má dělat z kvalitního hovězího masa, kterým je třeba svíčková. Jde tedy o […]

veprovy jazyk
Maso

Zdeněk Pohlreich doporučuje vepřový jazyk, pečenou mrkev s hnědým máslem a omáčkou z růží

Vepřový jazyk nepatří mezi úplně nejoblíbenější suroviny pro domácí přípravu. Někomu může vadit jeho vzhled anebo chybějící znalosti o možnosti kuchyňských úprav. Dobře připravený jazyk však může být gurmánskou pochoutkou. Vepřový jazyk má naprosto libové […]

Je prosciutto zdravé? Obsahuje hodně soli i vitamínů
Maso

Je prosciutto zdravé? Obsahuje hodně soli i vitamínů

Prosciutto už většina lidí zná. Jedná se o specifický druh sušené šunky pocházející z italské Parmy, dnes už ale známé a používané v mnoha zemích včetně České republiky. Je však zdravé? Jako u téměř každé […]

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice
Maso

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice

Rostoucí počet obyvatel, úbytek zemědělské půdy a sílící tlak na snížení produkce oxidu uhličitého jsou hlavními faktory, které hýbají světem kolem výroby umělého masa. Dočkáme se někdy masa z laboratoří? Co je kultivované maso Místo toho, […]