Připravte si utopence na silvestrovské oslavy. Je nejvyšší čas na jejich naložení
Maso

Připravte si utopence na silvestrovské oslavy. Je nejvyšší čas na jejich naložení

Konec roku se blíží a jeho závěr by se měl řádně oslavit. Pokud ještě nevíte, co nachystáte k silvestrovskému pohoštění, máme pro vás tip. Poctiví domácí utopenci jsou sázkou na jistotu. Utopené špekáčky nebo utonulý mlynář? […]

Máte rádi zabijačkové pochoutky? Vyzkoušejte vynikající domácí huspeninu podle Pauluse a Sapíka
Maso

Máte rádi zabijačkové pochoutky? Vyzkoušejte vynikající domácí huspeninu podle Pauluse a Sapíka

Pravé české zabijačkové hody byly kdysi v každé vesnici, dnes už se ale vidí jen zřídkakdy. Pokud si chcete připomenout tento rituál, zkuste si doma vyrobit huspeninu – podle kuchařů Sapíka a Pauluse ji hravě zvládnete! […]

skvarky
Maso

Domácí škvarky a sádlo můžete mít i v případě, že nemáte v chlívku čuníka

Ještě na přelomu století bylo sádlo označováno za nezdravé a jeho konzumace zárukou obezity a zvýšeného cholesterolu. Dnes už to neplatí, a naopak je sádlo při tepelné úpravě považováno za zdravější než máslo. Pokud nechcete […]

jitrnice a jelita
Maso

Zabijačky dříve utužovaly rodinné vztahy. Navíc zajistily zásoby jídla na celou zimu

Pro někoho je domácí zabijačka brutálním přežitkem, pro jiného je pokračováním tradice a obstaráním kvalitního bio masa na několik měsíců. Vegetariáni mají samozřejmě na takovou tradici svůj názor. Česká tradice pomalu mizí Lidé, kteří maso […]

Morek je studnicí zdraví prospěšných látek. Můžete jím nahradit například máslo
Maso

Morek je studnicí zdraví prospěšných látek. Můžete jím nahradit například máslo

Morek není na první pohled zrovna lákavá pochoutka, ale obsahuje mnoho prospěšných látek, které vás svými účinky na lidský organismus rychle přesvědčí, abyste morku dali šanci. Kostní dřeň neboli morek je měkká tkáň vyplňující vnitřek […]

Domácí vepřovce ve skle se nevyrovná žádná masová konzerva. Zkuste si ji vyrobit podle receptu Kluků v akci
Maso

Domácí vepřovce ve skle se nevyrovná žádná masová konzerva. Zkuste si ji vyrobit podle receptu Kluků v akci

Zpracování i jiných částí vepřového masa, než jsou kýta, ořech, krkovice nebo panenka, je někdy opravdu výzva. V dnešní době většina z nás dá přednost spíše libovému masu. Nicméně z bůčku si kromě výborných klobás […]

Rillettes: Francouzská specialita z vepřového masa, s níž si české ručičky hravě poradí
Maso

Rillettes: Francouzská specialita z vepřového masa, s níž si české ručičky hravě poradí

Když se řekne rillettes, někomu se okamžitě začnou sbíhat chutě, jiný zase udiveně protáhne obličej. Zatímco někteří dobře vědí, co se pod tímto slovíčkem skrývá za dobrotu, jiní vůbec netuší, co je rillettes vlastně zač. […]

prazska_sunka
Maso

Pražská šunka je delikatesou už po staletí. Poradíme, jak ji správně připravit

Pražská šunka patří mezi potraviny, kterými se česká gastronomie může pyšnit a kterou nepohrdne kdejaký šéfkuchař s vytříbenými chuťovými buňkami. A ačkoliv šunka jako taková existovala už dávno předtím, než se Češi rozhodli dovést její […]