Jak připravit steak podle Romana Pauluse? Důležité je mít vhodné maso a myslet na základní pravidla
Maso

Jak připravit steak podle Romana Pauluse? Důležité je mít vhodné maso a myslet na základní pravidla

Udělat správný steak může být někdy pěkná věda. Když ale víte, jak na to, zvládnout byste to měli. Pomoci vám může třeba i několik rad šéfkuchaře Romana Pauluse. Podle něj je totiž důležité mít připravené […]

sele
Maso

Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá

Pečené sele bylo ve Španělsku dlouho považováno za standardní kulturně-gastronomické dědictví Segovianů. Zároveň jde o jednu z velice sporných tradic, která má nakročeno k zániku. Pečené selátko je sice pověstné šťavnatým masem, jemnou a křupavou kůží a […]

cordon bleu
Maso

Cordon bleu, nebo gordon blue? Naučte se jediný správný název oblíbeného francouzského řízku

Správný název pokrmu, který očekáváte, je cordon bleu a jeho původ najdete ve francouzské kuchyni. Jeho základem je telecí maso, šunka, sýr a trojobal. Následně se smaží jako klasický vídeňský řízek. České restaurace si moc […]

hovezi maso
Maso

Maso wagyu je hodně drahé. Přesto jde o produkt, za který si lidé rádi připlatí

Wagyu je japonské masné plemeno skotu, které pochází z původního asijského skotu. Přitom původně šlo o tažná zvířata, která se vyznačovala vysokou odolností. Právě tato zvířata měla větší množství intramuskulárních tukových buněk, které způsobují „mramorování“ masa. […]

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky
Maso

Loupat, či neloupat? Otázka ohledně konzumace salámu fuet rozděluje odborníky

Fuet je jednou z nejoblíbenějších uzenin nejen v Katalánsku. Jestli jste tento salám dostali pod stromeček, nebo bude součástí silvestrovského pohoštění, pak vás možná napadla otázka, zda loupat, či neloupat. A existuje na tuto otázku vůbec […]

pastika
Maso

Nejchutnější paštika je vždy ta domácí. Zkuste ty podle francouzského a italského receptu s jasně daným složením

Domácí paštika je výbornou alternativou pro všechny, kdo mají rádi paštiky, ale často vrací úhledné vaničky nebo sklenice v obchodech zpět do regálu, když si přečtou složení výrobku a prohlédnou si cenu. S domácím produktem je složení […]

Turducken: Krocan nadívaný kachnou nadívanou kuřetem je drahé a časově náročné jídlo. Ale pochutnáte si
Maso

Turducken: Krocan nadívaný kachnou nadívanou kuřetem je drahé a časově náročné jídlo. Ale pochutnáte si

U nás se na Vánoce konzumuje kapří řízek s bramborovým salátem, ve Spojených státech amerických ale mají zcela jiné hody. Na Boží hod nebo také na Den díkůvzdání se u nich podává nadívaný krocan, kterého […]

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy
Maso

Řízek naruby je nejlepší s cibulí a česnekem. Vyzkoušejte tuto netradiční pochoutku i vy

Řízků existuje celá řada. Můžete si je připravit přírodní, obalované v trojobalu, holandské atd. Už jste ale slyšeli o řízku naruby? Možná vás na první dobrou napadne, co přesně to znamená, a říkáte si, že […]