Foie gras: Ve Francii lahůdka, v USA zakázané jídlo
Maso

Foie gras: Ve Francii lahůdka, v USA zakázané jídlo

Foie gras je francouzská delikatesa z kachních nebo husích jater. Pokrm je považován za skutečnou lahůdku, mnoho lidí ho ale vnímá jako velmi kontroverzní. Drůbež se totiž speciálně vykrmuje, aby měla extrémně tučná játra. Tučných […]

Demi glace se připravuje déle než 24 hodin. Je ale skvělým základem mnoha omáček
Maso

Demi glace se připravuje déle než 24 hodin. Je ale skvělým základem mnoha omáček

Jeho příprava je sice zdlouhavější, masové pokrmy díky němu ale získají zcela jinou chuť. Demi glace je ultimátní základ pro silné omáčky především k hovězímu. Dá se zavařit i zmrazit, můžete ho tak mít doma […]

Šunkový salám není šunka. Vybírejte v obchodě pečlivě podle množství masa i bílkovin
Maso

Šunkový salám není šunka. Vybírejte v obchodě pečlivě podle množství masa i bílkovin

Mnoho lidí si plete pojmy šunkový salám a šunka. Ve skutečnosti jde o dvě různé potraviny, které se od sebe výrazně liší. Chcete v obchodě vždy poznat kvalitní šunku? Poradíme vám, jakým způsobem ji vybrat. […]

Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ
Bylinky a rostlinky

Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ

Připravit kvalitní steak se na první pokus nepodaří každému. Když se ale naučíte s masem správně pracovat, zbývá už jenom vybrat vhodné koření a vznikne vám pochoutka, kterou si zamiluje každý. Právě koření ale někdy […]

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě
Maso

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě

V roce 1795 vypsal Napoleon Bonaparte odměnu pro toho, kdo vymyslí způsob, jak déle uchovávat potraviny. Kuchař Nicholas Appert tehdy přišel se zavařováním jídla do sklenice. V roce 1810 se potom zrodily konzervy plechové, popisují Novinky. […]

Pečené koleno jako silvestrovská pochoutka. Babica jej předvařuje, Pohlreich radí marinovat
Maso

Pečené koleno jako silvestrovská pochoutka. Babica jej předvařuje, Pohlreich radí marinovat

Na silvestra lidé očekávají cukroví, chlebíčky, chipsy a různé tyčinky. Především pánové ale vědí, že se tenhle den neobejde bez pořádného kusu masa. Připravte si letos na poslední den v roce pečené vepřové koleno. Podává […]

Masové kuličky Lví hlavy: Čínské jídlo, které se podává při slavnostech
Maso

Masové kuličky Lví hlavy: Čínské jídlo, které se podává při slavnostech

Máte rádi masové kuličky? Pokud jste ještě neslyšeli o těch, kterým se jinak říká také Lví hlavy, o hodně přicházíte. Tohle jídlo, které bývá tradičním pokrmem mnoha čínských slavností, si velmi snadno připravíte i doma. […]