Marinovaný sýr může být vynikající předkrm i pochutina na párty nebo třeba ke grilování. Dá se udělat na mnoho způsobů, takže potěší milovníky bylinek, ale také ostřejších chutí. A recept na něj je přitom tak snadný.
Marinovaný sýr je poměrně nenáročný na přípravu. Pokud víte, že čekáte nějaké hosty, nebo se chystáte pořádat větší párty, rozhodně jde o snadnější postup než se připravovat s tunou chlebíčků.
Podle chuti
Na přípravu marinovaného sýra potřebujete jenom pár ingrediencí. Podle svých preferencí je navíc můžete obměňovat.
Jako první samozřejmě potřebujete sýr. Připravte si takový, který se dobře krájí na větší kostičky. Ideální je podle webu Life Currents čedar, mozzarella a ementál. Sýry můžete také samozřejmě nakombinovat.
Dále budete potřebovat olivový olej, ocet, bylinky podle své chuti, česnek, hroznové víno, mandarinky a oříšky. Pokud chcete udělat sýr pálivý, připravte si třeba feferonky nebo jalapeño.
Jak na marinovaný sýr
Vezměte si velký plech nebo pekáč a narovnejte do něj kostičky sýru. Pokud používáte sýrů víc, pravidelně je střídejte.
Na marinádu smíchejte olivový olej, ocet, vybrané bylinky a pálivé chuti, popřípadě česnek. Vše osolte a opepřete a dobře promíchejte. Potom marinádu nalijte rovnoměrně na sýr.
Pekáč přikryjte igelitovou fólií a nechte sýr zhruba 4 hodiny marinovat. Potom už stačí jenom na tácu sýry nazdobit oříšky, hroznovým vínem a mandarinkami a nabídnout pochoutku hostům.
Zdroj: The Collarfind, Life Currents, 4 Sons R Us, Jennifer Cooks
Autor: Šárka Cvrkalová