Americká zpěvačka, herečka, autorka a také skladatelka – jen málokdo by neznal Madonnu, která svými hity dobyla svět. Už několik let to vypadá, jako by tahle královna popu dokázala zastavit čas a přestala stárnout.
Recept na dlouhověkost možná v rukávu neskrývá, netají se ale tím, že ve stravě dává přednost makrobiotice a právě té přisuzuje, že i ve svých letech vypadá tak skvěle a její kondičku by jí mohla závidět i kterákoli podstatně mladší žena.
Ve stravování je na sebe hodně přísná
Vypadat dobře i v jejím věku? Málokterá žena by si přesně tohle nepřála. Madonna ale ví, že figura a skvělá fyzička v jejím případě rozhodně nejsou zadarmo.
Ba spíše naopak. Pokud jde o stravování, které s postavou dokáže udělat hodně, je na sebe známá zpěvačka opravdu hodně přísná, možná lépe řečeno doslova tvrdá.
Vydala se na cestu makrobiotiky
Madonna se už několik let stravuje podle zásad makrobiotiky. K tomuto způsobu stravování ji prý přivedl britský režisér, scenárista a také bývalý manžel Guy Ritchie.
Zpěvačka proto ve svém jídelníčku klade přísný důraz na konzumaci sezónních biopotravin pocházejících z místní produkce.
Jak se stravuje Madonna?
Chcete-li si vzít z jídelníčku Madonny příklad, na vašem talíři by se měla objevovat hnědá rýže, quinoa a pořádné množství zeleniny.
Neměli byste vynechávat semínka, luštěniny a ořechy. Vaše strava by měla zahrnovat sezónní ovoce, pozor však na tropické – tomu Madonna neholduje.
Vyhýbá se mas, ale miluje kaviár, ráda si pochutná i na tataráku z tuňáka. Neodolá ani avokádové sushi rolce. Příliš nedá mléčným výrobkům a v její stravě se i cukr objevuje jen velmi zřídka.
Kokosová voda a čerstvé šťávy
Madoona si hned po ránu dopřeje čerstvou šťávu, tu si nejčastěji připravuje z vodního melounu. Je to skvělý start do nového dne, který jí dokonale nakopne.
O královně popu je také známo, že pije poměrně velké množství kokosové vody, protože právě ta dokáže regulovat hladinu cukru v krvi, má pozitivní vliv i na krevní tlak a zároveň omezuje chuť k jídlu.
Zdroj: health-yogi.com, jackedgorilla.com, apetitonline.cz
Autor: Natálie Kabourková