Máte rádi ryby? A přemýšlíte nad lehkým receptem, který se skvěle hodí k současnému jarnímu počasí? Losos s braborami a zeleninou je ideálním příkladem pokrmu, který zasytí celou rodinu. A na přípravu je velmi snadný.
V naší rodině se ryby konzumují velmi často. Velká část mého příbuzenstva totiž miluje maso a ryby jsou způsobem, jak do nich také jednou za čas dostat něco zdravého. Recept na lososa se zeleninou jsem se naučila už před lety a dělám ho poměrně pravidelně.
Lehký zdravý oběd
Tohle jídlo se skvěle hodí při dietách, na jaře zase člověku připomene, že je v tomto období velmi důležitá konzumace zeleniny, která pomáhá proti jarní únavě i nejrůznějším nemocem. Připravte si lososa s bramborami a se zeleninou i vy.
Potřebovat budete brambory (zhruba 3 menší kousky na osobu), filety z lososa, olivový olej, marinované artyčoky, sůl, pepř, citron, čerstvou bazalku, česnek, máslo, rajčata, okurku a papriky všech barev. Pokud ho máte rádi, můžete doplnit ještě kopr.
Příprava pokrmu
Příprava jídla je velmi snadná. Z lososa odstraňte kůži, lehce ho osolte a opepřete a dejte opéct na pánev. Brambory nakrájejte, pokud máte menší, nechte je v celku. Uvařte je v osolené vodě a poté je přihoďte k rybě na pánev, aby se opekly v jejím výpeku.
Mezitím smíchejte máslo s nasekanou bazalkou, citronovou šťávou a česnekem. Na talíř dejte pokrájenou okurku a papriky, na ně položte filet z lososa. Přidejte brambory a jídlo dozdobte artyčoky, rajčátky a koprem.
Na úplný závěr pak lososa potřete bylinkovým máslem, zakápněte citronem, kolečko citronu můžete přidat také jako ozdobu. Na brambory položte snítku kopru. Pokud chcete, můžete pokrm servírovat s dipem z bílého jogurtu a česneku.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová