Marta Jandová je padesátiletá zpěvačka, která vždy říkala, že chce zestárnout tak, aby stále vypadala jako ona a byla sama sebou. Proto na své postavě pracuje a vypadá skvěle. Co se týče jídla, je podle svých slov docela gurmánka.
Podle svých slov si Jandová vždy potrpěla na kvalitní pokrmy. Jedním z jídel, která by nikdy nesnědla, jsou žabí stehýnka, naopak ale miluje meloun a hrášek. „Vždy mě zajímá, jaké chutě a koření cizinci používají. Také v každé zemi chutnají i stejné suroviny jinak. To mě fascinuje,“ uvedla kdysi.
Ráda vaří i peče
Jandová si podle svých slov velmi ráda zajde do restaurace. A doma často vaří její partner. Ona sama se ale cítí v kuchyni skvěle a moc ráda prý také něco pro rodinu či známé připraví.
„Strašně ráda peču a mlsám. Ale taky moc ráda koukám do zrcadla s pocitem, že to není tak strašné,“ svěřila se před pár lety na facebooku s tím, že se stále snaží udržovat v dobré kondici, ne každý den se jí ale podaří jíst zdravě.
Lepkavý losos s rýží
Jedním z receptů, o který se Jandová v minulosti s fanoušky podělila, je ten na lepkavého lososa s rýží. I vy si můžete tuhle pochoutku poměrně snadno připravit doma.
Potřebovat budete filet z lososa, sójovou omáčku, kečup, vinný ocet, sladkou chilli omáčku a třtinový cukr. Z těchto ingrediencí připravte marinádu a dejte do ní rybu na 24 hodin.
Na smaženou rýži si připravte mrkev, mražený hrášek, olej, vajíčko, máslo, cibuli, sójovou omáčku, jarní cibulku, sůl a pepř. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi osmahněte pokrájenou zeleninu, vmíchejte rýži a po krátkém zasmažení přidejte vajíčko.
Filet z lososa pokrájejte a opečte krátce na pánvi. Rýži dochuťte solí a pepřem a vše naservírujte na talíř. Pak ještě pokrm dozdobte jarní sibulkou, petřelkou a plátkem citronu a můžete podávat.
Zdroj: Česká Televize, Facebook, Marianne, Ženy
Autor: Šárka Cvrkalová