Leona Machálková patří k hvězdám české hudební scény. I když možná není tolik na očích, daří se jí nejen po pracovní, ale i po osobní stránce. Při pohledu na ni mají mnozí dojem, že našla recept na věčné mládí.
Leona zkrátka vypadá dobře a podle všeho se i dobře cítí. Čím si známá zpěvačka dobíjí baterky? Jak se udržuje v kondici? A jak se stravuje?
Krása se jí upřít nedá. Jaký je její recept?
Leona Machálková se bezesporu řadí mezi nejkrásnější zpěvačky Česka. Zároveň patří k ženám, které prostě umí stárnout a s přibývajícími roky vypadá stále lépe.
Zná recept na krásu? V rozhovoru pro web DIA Styl oblíbená zpěvačka odpověděla: „Snažím se prožívat život v radosti, být vděčná za všechno krásné, co přináší a nebrat to jako samozřejmost. Často jsem žila hekticky a nevychutnala jsem si vždy dostatečně chvíle, které za to stály.“
Podle Leony to není tak úplně recept na krásu, ale její oblíbený způsob, jak celkově přistupovat k životu. A podle všeho to vypadá, že to funguje.
Figuru si hlídá
Postavu má Leona ukázkovou. Kterákoli jiná žena by jí mohla figuru závidět. I když letos oslavila pětapadesáté narozeniny, rozhodně na to nevypadá.
Je ale pravda, že si od určité chvíle začala mnohem více všímat své postavy a začala se zajímat o to, co jí. Zároveň se ale netají tím, že si ráda dopřeje i něco nezdravého, protože je mlsná.
„Přiznám se, že jsem ve věku, kdy musím řešit, co jím a jak vypadám. Řeším to v tom smyslu, že se snažím být rozumná a řeším, co kdy jíst. To znamená, že zvažuji, kdy jíst sacharidy, kdy bílkoviny, to znamená mouka a cukr večer ne a tak dále. Dopřávám si kvalitní jídla, čerstvá. Jsem mlsná,“ svěřila se Leona Machálková deníku Super.
Miluje pálivá jídla
Pokud Leona něčemu neodolá, pak jsou to pálivé pokrmy. Kdekdo by to možná do sympatické krásky nehádal. Proč má zálibu v pálivých pokrmech?
„Asiaté vědí, proč je jedí – pálivá jídla mají antibakteriální účinek a zároveň se po jejich pozření člověk často i dost zapotí, což v parných dnech příjemně ochlazuje,“ vysvětlila zpěvačka pro Kafe.
I u Leony byla na Martina husa
Přípravě svatomartinské husy se nevyhýbá ani Leona Machálková. Podle Aha! pro ženy ji připravuje tak, že ji den předem omyje, osuší a důkladně nasolí – jak zevnitř, tak zvenčí. Posype ji kmínem a nechá odpočinout do druhého dne.
Husu naplní očištěnými čtvrtkami jablek, podlije vodou, uloží do hlubšího pekáče a dá péct na 120 °C. Peče ji pomalu, podle potřeby podlévá a podle velikosti husy peče 4–6 hodin. Na závěr zvýší teplotu na 230 °C a peče přibližně 15 minut.
Zdroj: Diastyl.cz, super.cz, story.kafe.cz, Aha! pro ženy
Autor: Natálie Kabourková