Láďu Hrušku proslavila celá řada originálních receptů. Někteří fanoušci ho milují a s radostí podle něj vaří, jiní si z něj dělají legraci a jeho rady považují spíše za vtipy. Moderátor se ale za žádný ze svých receptů podle svých slov nestydí.
V současné době Láďa Hruška investuje peníze především do svého bydlení. V televizi se sice občas objeví, v poslední době ale spíše výjimečně. Na jeho vychytávky a recepty se ale rozhodně zapomenout nedá.
„Tady vznikly všechny ty legendy a perly,“ říká Hruška o svém domě v Městci Králové, kam často jezdí, aby si odpočinul od ruchu velkoměsta. Jinak bydlí i se svým psem v Praze na Invalidovně.
Za recepty se nestydí
Ačkoli některé z receptů, které v minulosti Hruška představil, byly kritizovány, a někdy dokonce čelil nadávkám i na ulici, on sám se nikdy za nic, co lidem v televizi představil, nestyděl.
„Kdybych měl ukazovat v televizi peklo, jakože některé pekelné recepty opravdu chodily, tak bych se za to styděl. Takže jsem žádné peklo sám vůči sobě neukázal, za žádný z receptů se nestydím,“ uvedl v rozhovoru z loňského února.
Korbáčiky podle Ládi Hrušky
Pokud máte rádi korbáčiky, nechce se vám za ně ale v obchodě utrácet, má pro vás moderátor jednoduchý recept, podle kterého si je uděláte daleko levněji doma.
Budete potřebovat jen mozzarellu a hrubou sůl. Do hrnce nalijte vodu, kterou výrazně osolte. Jakmile se rozpustí, nakrájejte mozzarellu na menší kousky a přidejte ji do hrnce. Začne se rozpouštět a vznikne vám z ní táhlá hmota.
Rozpuštěné kousky pak v horkém stavu naberte na lžíci a udělejte z nich kuličky. Z těch potom tvarujte nudle a chlaďte je v ledové osolené vodě. Nakonec jenom jednotlivé provázky zapleťte do copů a dejte oschnout. A korbáčiky jsou na světě.
Zdroj: Recepty, Magazín Aktuálně, iDNES, Extra
Autor: Šárka Cvrkalová