Pokud patříte ke zkušenějším kuchařům, jistě dobře víte, že každý kousek masa je jiný. Ne všechny pokrmy se dají dělat ze všech částí hovězího. Ukažte v našem kvízu své znalosti a ověřte si, jak moc jste v kuchyni expertem.
Z jakého masa je nejlepší dělat řízky a která část se nejvíce hodí na guláš? Správný kuchař by měl tohle vědět. A ti méně zkušení se možná díky našemu kvízu něco přiučí. Zvládnete odpovědět na všechny naše otázky?
1) Svíčková je považována za jeden z nejkvalitnějších a nejjemnějších kousků masa. V obchodě také bývá mezi těmi dražšími. V jaké části zvířete se maso nachází?
- A) V horní části zadní nohy
- B) Pod páteří
- C) Pod krkem
2) Maso nejlepší na přípravu steaků se často nazývá ryb eye. O jaký kousek masa jde?
- A) Vysoký roštěnec
- B) Nízký roštěnec
- C) Plec
3) Libové hovězí z vnitřní strany kýty se někdy nazývá také ořech. Jaký pokrm z této části masa nejlépe připravíte?
- A) Pečínku
- B) Steak
- C) Guláš
4) Tato část masa je hodně osvalená a má pouze minimum tuku. Hodí se nejvíce při vaření a dušení. O jaké maso jde?
- A) Hrudí
- B) Kližka
- C) Plec
5) Který z následujících kousků masa se nejčastěji používá při přípravě vývaru?
- A) Pupek
- B) Nízké žebro
- C) Vysoké žebro
Výsledky: 1B, 2A, 3A, 4C, 5C
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová