Kdykoli naše rodina vyrazila někam na výlet, musela mít s sebou sendviče s kuřecím salátem. A jelikož je tu opět léto, kdy na túry nebo k vodě chodíme často, období kuřecího salátu znovu začalo.
Má osvěžující chuť a zasytí. Do sendvičů se hodí skvěle a jeho příprava netrvá nijak dlouho. A každý člen mojí rodiny se po něm může utlouct. Recept na kuřecí salát jsem se naučila od kamarádky a rozhodla jsem se ho nyní předat dál.
Některé suroviny možná překvapí
Že se do salátu dává kuřecí maso a majonéza, to by asi napadlo každého. A že v něm bude i cibule, to nejspíš nikoho nepřekvapí. Moje verze pokrmu ale obsahuje i některé suroviny, které možná pár z vás zaskočí.
Na přípravu salátu budete potřebovat trhané kuřecí maso. Obvykle, když vím, že budu dělat salát, připravím si pečené maso na oběd a ze zbytků pak druhý den udělám právě trhané kuře.
Dále si připravte majonézu, hořčici, červenou cibuli, vlašské ořechy, celer a červené hroznové víno bez pecek. Následně pak podle chuti sůl, pepř a nějaké další koření. Já dávám například červenou papriku a sušený česnek.
Příprava salátu
V misce si nejprve smíchejte majonézu, hořčici a koření. Nakrájejte si pórek a cibuli najemno, ořechy a hroznové víno pokrájejte klidně na větší kousky, ať v salátu krásně vyniknou.
Pak už jen zbývá všechno smíchat dohromady a přidat trhané maso. Nakonec směsí naplňte sendviče, přidejte do nich třeba ještě list čerstvého salátu a můžete vyrazit na cesty. S takovou svačinou doplníte energii po náročných chvílích velmi snadno.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová