Kuře na medu podle Olgy Šípkové: Snadné jídlo pro celou rodinu

kure
Zdroj: Shutterstock

Máte rádi kombinaci masa a sladkých chutí? Potom je tu právě pro vás recept na kuře na medu, které si doma velmi ráda připraví například i mistryně světa ve sportovním aerobiku Olga Šípková.

Šípková se vždy udržovala v kondici, i díky tomu se může věnovat své práci a být inspirací pro ostatní. To ale neznamená, že by si nedopřála ráda pořádný kus masa. Že se v kuchyni umí pořádně ohánět, to dokázala už v roce 2013, kdy se zúčastnila pořadu VIP Prostřeno.

Kuře na medu

Olga v minulosti prozradila, že dbá na zdravou stravu. „Vždycky si nosím do práce jídlo s sebou. Ovoce, zeleninu nebo celozrnné pečivo se šunkou. Dbám na to, aby strava byla lehká a můj mozek a tělo se místo trávení mohly věnovat práci,“ prozradila v rozhovoru pro Dámu v roce 2013.

Doplnila, že velmi ráda také vaří a jedním z jídel, které dělá často pro celou rodinu, je její oblíbené kuře na medu. Na jeho přípravu budete potřebovat 4 kuřecí stehna, 4 lžíce medu, 2 lžíce sójové omáčky, 2 stroužky česneku, sůl a pepř.

Příprava je velmi snadná

V malé misce nejprve smíchejte med, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Kuřecí stehna osolte, opepřete a potřete je marinádou. Potom je nechte alespoň 30 minut odležet v lednici.

Předehřejte troubu na 180 °C. Vložte kuřecí stehna do pekáče a zalijte je zbytkem marinády. Přidat můžete i na větší kousky pokrájenou cibuli. Vše podlijte vodou a pečte asi 25 až 30 minut.

Na posledních 10 minut kuře odkryjte, tím se na něm vytvoří křupavá kůžička. Pokrm se pak podává obvykle s rýží, můžete si k němu ale klidně dát i brambory, bramborovou kaši či hranolky.

Zdroj: Aha!, Dáma, Vlasta, Lifee

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz