Krupičná kaše podle Josefa Maršálka: Nikdy nemíchat!

Zdroj: Nextfoto

Krupicovou kaši měl někdy každý z nás. Říká se jí také pohádka mládí, dříve si na ní totiž pochutnávali především nejmenší strávníci. V dnešní době si ji ale s radostí k večeři dají i dospělí. Naučte se ji připravovat tak, jak ji doma dělá Josef Maršálek.

Lidé se neustále mezi sebou přou, zda by se kaše poté, co se ozdobí cukrem a kakaem, měla míchat, nebo zda by si ji měl člověk vychutnat tak, jak je servírována. Ať už máte rádi kteroukoli verzi, vyzkoušejte recept podle slavného šéfkuchaře, který má na přípravu speciální triky.

10 000 let

Pšeničnou krupici získáte narušením obilných zrn, tedy semletím semen tvrdé odrůdy pšenice, vysvětluje Blesk. Jde o ingredienci, která se používá v kuchyních už více než 10 000 let.

Krupicová kaše není nijak složitá. Jde přece pouze o krupičku povařenou v mléce a ozdobenou cukrem a kakaem, že? Dá se ale připravit i tak, abyste si na ní pochutnali trochu netradičním způsobem.

Speciální ingredience

Na krupicovou kaši podle Josefa Maršálka si připravte 400 mililitrů plnotučného mléka, 100 mililitrů vody, 25 gramů třtinového cukru, špetku soli, tobolku kardamomu a tři polévkové lžíce jemné krupičky.

Všechny ingredience spojte dohromady a za stálého varu na mírném plameni míchejte, dokud vám nevznikne správná konzistence. Potom jídlo nandejte na talíř.

Do teplé kaše přidejte kousek másla, který se rozpustí a společně s cukrem a kakaem vytvoří na povrchu pokrmu ty nejlepší chutě. Maršálek podle svého vkusu radí kaši před konzumací rozhodně nemíchat.

Zdroj: Deník, Blesk, iReceptář, Top Recepty, Instagram

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz