Češi jsou po celém světě proslulí svou láskou k pivu a také tím, že právě naše pivovary dělají jedny z nejlepších nápojů svého druhu vůbec. Patříte k typickým Čechům, kteří chuť piva milují? Pokud zároveň rádi konzumujete zahraniční jídla a máte rádi mořské plody, zkuste netradiční spojení krevet a pivního nápoje.
Krevety jsou pokrmem, který obsahuje celou řadu vitamínů, především B, C, D a K. Jejich pravidelná konzumace podporuje zdraví srdce, pomáhají také lepšímu zažívání. A v pivním těstíčku si je vychutnáte opravdu naplno.
Co budete potřebovat
Krevety v pivním těstíčku jsou křupavý pokrm, který si užijete jak samotný, tak například v kombinaci s rýží či bramborami. Jde o jídlo, které si můžete dopřát jako hlavní chod, ale také ho připravit jenom jako pochutinu například na nějaké párty či při grilovačce, uvádí Framed Cooks.
Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat 500 gramů velkých krevet, 250 mililitrů světlého piva, 200 gramů hladké mouky, vejce, lžičku prášku do pečiva, lžičku soli, půl lžičky mletého černého pepře, půl lžičky sušeného česneku, olej na smažení a citron.
Jak na přípravu
Krevety důkladně očistěte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte těstíčko. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a sušený česnek. V další misce rozšlehejte vejce a přidejte ho do směsi. Za stálého míchání pomalu přilévejte vychlazené pivo, až vznikne hladké těstíčko bez hrudek.
Rozehřejte olej ve vysokém hrnci nebo fritéze na 180 °C. Každou krevetu uchopte za ocásek, namočte do těstíčka tak, aby byla rovnoměrně obalená, a nechte okapat přebytečnou směs. Smažte krevety asi 3 minuty, dokud nezezlátnou a těstíčko není křupavé.
Vylovte je děrovanou naběračkou a položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte pokrm horký s plátky citronu a vaší oblíbenou omáčkou. Můžete použít sladkou pálivou omáčku, tatarku, ale také domácí česnekový dip.
Zdroj: WebMD, Healthline, All Recipe, Framed Cooks
Autor: Šárka Cvrkalová