Král Karel III. je nejvýše postavenou osobou Velké Británie. Lidé by tak čekali, že si bude dopřávat velkolepá a bohatá jídla. On ale jí ve skutečnosti poměrně překvapivé recepty, navíc se obvykle vyhýbá obědu, píše Daily Mail.
Snídani má rád bohatou, pak si ale obvykle dá během dne jen nějakou malou svačinku a vydatnější večeři. Oběd je podle jeho slov luxus, který si při svém časovém vytížení nemůže dovolit.
Snídaně ve velkém stylu
Karel III. je známý svou láskou k organickému ovoci a zelenině. Jeho snídaně je tak vždy na vitamíny velmi bohatá. Navíc ví, že si dlouhé hodiny nedopřeje další jídlo, takže se nebojí dát si větší porce.
Obvykle snídá vajíčka, která miluje na mnoho způsobů. K jeho oblíbeným receptům patří podle webu Good Housekeeping vajíčka zapečená se strouhaným eidamem vajíčka s feta sýrem nebo královská zapečená vejce.
Kvůli nemoci změnil návyky
Obědům se dříve král vyhýbal úplně. Po snídani nejedl dlouhé hodiny, dal si maximálně nějakou maličkost a potom až výraznou večeři. Když mu ale byla diagnostikována rakovina, musel návyky změnit.
Nečekejte ale, že by začal obědvat klasická jídla. Denně se sice snaží dát si vždy ve stejný čas něco, co by ho zasytilo, jeho obědem je ale obvykle pouze avokádo nebo chřest, píše Daily Mail.
Podle jeho slov mu tato zdravá jídla na zaplnění žaludku stačí. Navíc je může sníst během chvíle a netrávit svůj drahocenný čas dlouhým posezením u stolu, které se obvykle s klasickým obědem pojí.
Zdroj: Daily Mail, Good Housekeeping, Hello!, Love Food, Independent
Autor: Šárka Cvrkalová