Chimichurri a zdraví
Koření a dochucovadla

Chimichurri: studená omáčka (nejen) na grilované maso

Chimichurri je studená omáčka, jejíž původ je nutné hledat na jihoamerickém kontinentu. Jedná se o vynikající (a zdravou) pochutinu ke grilovanému masu, ale její využití je širší. Historie omáčky chimichurri Chimichurri je nejslavnější argentinská omáčka. […]

Worcesterová omáčka patří mezi oblíbená tekutá koření
Koření a dochucovadla

Worcestrová omáčka: oblíbené tekuté koření

Worcesterová omáčka patří mezi oblíbená tekutá koření (stejně jako třeba „sójovka“). Pokrmům dodává nezaměnitelnou chuť, nicméně v tom se všechny její výhody nevyčerpávají. Původ Worcesterové omáčky Má-li „Worcester“ dlouhou historii, není tak úplně jasné, ačkoli […]

Směs koření na přípravu Garam Másala
Koření a dochucovadla

Garam masála: indické „horké koření“

Garam masála je koření používané v mnoha jihoasijských zemích, ale oblíbeným se stalo rovněž na Západě. Tato kořenící směs je totiž nejen pikantní a chutná, ale také zdravá. Garam masála jako tradiční jihoasijské koření Směs […]