Máte rádi koblihy, neradi za ně ale utrácíte peníze? Připravit si je snadno můžete i doma. Čerstvé sladké pečivo chutná daleko lépe než to kupované. Já je dělám poměrně často. A nejsou nijak složité. dají se totiž připravit i z nekynutého těsta.
Hodně lidí z mého okolí si koblihy kupuje. Když se jich ptám, proč to nezkusí doma, odpovídají, že se jim nechce přípravou zabývat. Když ale zjistí, jak jednoduché to může být, obvykle změní názor.
Koblihy bez kynutí
Koblihy se obvykle připravují z kynutého těsta. A rozumím tomu, že v takovém případě se do jejich tvorby chce jen málokomu. Já je ale dělám z jogurtového těsta bez kynutí a jsou hotové během chvilky.
Na přípravu koblih budete potřebovat 2,5 hrnku hladké mouky, 250 mililitrů bílého jogurtu, 5 lžic cukru, vajíčko, 3 lžíce oleje, půl lžičky jedlé sody, sůl, olej na smažení a moučkový cukr na posypání.
Jak na přípravu koblih
Všechny výše zmíněné ingredience jednoduše zpracujte do poměrně tuhého těsta. To se nijak nelepí, velmi dobře se s ním pracuje a není třeba čekat, než bude připraveno k použití.
Těsto rozválejte na vyšší placku, ze které pak pomocí skleničky vkrojíte kolečka. Ta zakulaťte do tvaru koblihy a dejte smažit do oleje z obou stran.
Koblihy chutnají skvěle ještě teplé, dají se ale jíst také zastudena. Na talíři je přes sítko pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte je ke kávě nebo kakau. Jde o ideální snídani, kterou si zamiluje celá rodina.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová