Kate Moss byla dlouho zastánkyní stravování za účelem přežití, s přibývajícím věkem začala své návyky měnit a přešla na zdravější, vyváženou stravu. Jaké zásady přijala za své a vypadá díky nim ve svých 48 letech stále skvěle?
Drží dietu 80/20
Modelka si stále dopřává jídla, která má ráda. Podle časopisu Vogue Moss drží dietu 80/20: v 80 % případů jí zdravá a výživná jídla a ve zbylých 20 % se řídí svými chutěmi. Pravidlo 80/20 je mezi celebritami docela běžné.
Pije zelené šťávy
Mnoho celebrit je známo tím, že pijí zelené šťávy po celý den. Moss se přidala do klubu zelených džusů a uvedla, že každé ráno pije zelený džus plný vitaminů a k němu si dává doplněk proti stárnutí. Doplněk stravy „Lumity“ obsahuje aminokyseliny, vitaminy, minerály a omega-3 mastné kyseliny.
Jí banány
Bývalá detoxikační trenérka a odbornice na výživu Amanda Hamilton doporučuje svým klientům, kteří se snaží zhubnout, určité potraviny a banány jsou jednou z nich. Ze zprávy Eat This, Not That! vyplývá, že banány mohou pomoci při hubnutí, protože mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, díky čemuž vás zasytí na delší dobu.
Konzumuje více salátů
Moss v průběhu let vyměnila hamburger a hranolky za zelené saláty a cítí se skvěle. „Opravdu jsem si všimla zlepšení od té doby, co jsem se více ‚věnovala‘ jídlu, jako je konzumace salátů a všech těchto věcí, nikdy jsem saláty opravdu nejedla,“ řekla deníku Guardian. Každodenní konzumace salátu může výrazně zvýšit příjem živin, včetně vlákniny, vitaminu C a vitaminu K.
Vejce jsou nezbytnou součástí její snídaně
Moss sice není žádná šéfkuchařka, ale snídani si občas připraví. Její ranní recept? Vejce. Reportáž Eat This, Not That! odhalila, že každodenní konzumace vajec vám pomůže cítit se energičtěji, posílí váš imunitní systém a pomůže udržet mladistvou pleť.
Vaří vyvážená jídla
Dnes Moss dbá především na rovnováhu. Jedním z jejích nejoblíbenějších jídel, které vaří, je „nedělní pečeně“. Tento pokrm obsahuje pečené kuře, brambory, brokolici a mrkev. V jednom jídle tak má bílkoviny, zeleninu i obiloviny.
Zdroj: Eat This, Not That!, The Guardian, Vogue, Times Now
Autor: Dominika Jandorová