Žádný filmový večer se neobejde bez popcornu. Koupit se dá v každém obchodě, co když vám ale řekneme, že si ho doma můžete velmi snadno vylepšit? Vyzkoušejte si připravit karamelový popcorn a mlsejte tentokrát u svých oblíbených snímků sladké.
Připravovat domácí karamel někdy může být nesnadné a člověk velmi lehce skončí s nádobím s připálenými skvrnami, kterých se potom zbavuje ještě dlouho. Pokud ale máte dobrý recept a dáváte si pozor, zvládnout se dá všechno.
Domácí karamelový popcorn
Na domácí karamelový popcorn budete potřebovat samozřejmě nesolený popcorn. Dá se koupit v kterémkoli obchodě, dejte si jen pozor, aby byl skutečně obyčejný, bez přidané soli nebo dalších chutí.
Dále si připravte máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vanilkový extrakt, sůl a jedlou sodu. Popcorn nejprve připravte podle návodu v mikrovlnce. Pokud ji nemáte, můžete ho zpracovat také na pánvi pod pokličkou.
Karamelové potěšení
Popcorn rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte stranou. Na pánvi si rozehřejte máslo a spojte ho s hnědým cukrem a javorovým sirupem. Zhruba 3 až 5 minut metličkou směs míchejte, aby se nepřipálila.
Během míchání přidejte jedlou sodu, vanilkový extrakt a špetku soli. Jedlá soda způsobí, že celá směs začne mírně bublat. V tu chvíli sundejte karamel z plotny. Nechte ho minutu odstát a následně ho nalijte na popcorn na plechu.
Karamelový popcorn dejte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ho zhruba hodinu, každých 15 minut ho ale vyndejte, promíchejte, aby se nepřipálil a vraťte zpět. Po dopečení nechte popcorn vychladnout a můžete podávat.
Zdroj: Sugar, Spice and Glitter, All Recipes, Two Sisters Crafting
Autor: Šárka Cvrkalová