Roman Skamene je herec, který velmi rád tráví čas v kuchyni. Vaření je jeho koníčkem, na zahrádce na chalupě si dokonce každoročně pěstuje vlastní zeleninu a bylinky. Inspirujte se jeho receptem na kachní prsíčka.
V roce 2012 se objevil v pořadu Prostřeno, kde dokázal, že vaření mu skutečně jde. Právě tam také představil recept, který si mnoho lidí zamilovalo. Kachní prsíčka si podle následujícího návodu můžete připravit i dnes.
Rodinný typ
Roman Skamene je člověk, který si rád užívá život po boku rodiny. Na chalupě tráví rád čas s manželkou, ale také s dětmi a vnoučaty. Chybět nesmí ani čtyřnohý chlupatý kamarád a samozřejmě zahrádka, kde si pěstuje vlastní bylinky.
Lásku k vaření by u tohoto herce jednoduše každý tak nějak očekával. Málokoho překvapí, že se někdy Roman pustí i do náročnějších jídel, jako třeba právě do kachních prsíček.
Recept na oblíbené jídlo Romana Skamene
Na přípravu kachních prsíček budete potřebovat 400 gramů kachních prsou, sůl a čtyřbarevný pepř. Na marinádu si připravte 400 mililitrů červeného vína, 30 gramů medu, 70 gramů brusinek, 4 centilitry koňaku nebo brandy, citronovou a pomerančovou kůru a sůl.
Na omáčku pak budete potřebovat 200 gramů rybízového džemu, 100 gramů brusinek, 70 mililitrů červeného vína, 15 gramů pikantní hořčice, lžičku worcesteru, lžičku citronové šťávy, lžičku pomerančové šťávy, pomerančovou kůru a mletý zázvor.
Prsa nasolte a opepřete. Zprudka je opečte na pánvi z obou stran, potrvá to asi dvě minuty. Připravte si marinádu smícháním všech ingrediencí a prsa do ní naložte. Marinujte je minimálně 12 hodin. Potom je dejte do pekáče a zapékejte asi 30 minut pod pokličkou, mírně podlitá vodou.
Omáčku připravte z vína, do kterého přidáte pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici a zázvor a vše společně necháte povařit. Potom prsa vyjměte z pekáče, nakrájejte je na tenké plátky a přelijte omáčkou. Kachna se podává s rýží nebo s čínskými nudlemi.
Zdroj: Aha!, Lifee, Kafe, CNN Prima NEWS
Autor: Šárka Cvrkalová