Některé celebrity jsou v kuchyni jako doma. A kromě klasických jídel si také rády uvaří pokrmy, které kombinují netradiční chutě. K takovým jedincům patří i Kateřina Neumannová, která v médiích představila svůj recept na kachnu na pomerančích.
Tvrdí o sobě, že v kuchyni tráví dostatek času, nejde ale rozhodně o její koníček. Neumannová upřednostňuje jiné činnosti, pokud ale může uvařit nějakou dobrotu lidem, kteří to ocení, je přece jen ráda.
Sladké má ráda
Neumannová v minulosti předvedla několikrát, že vařit umí. Zúčastnila se mimo jiné také pořadu VIP Prostřeno, kde v roce 2013 uvařila vynikající pohoštění včetně sladkého dezertu. Přiznala tehdy, že sladké má ráda.
„Nejradši mám českou kynutou buchtu,“ uvedla s tím, že někdy jsou jednoduché české recepty to nejlepší, co člověk může připravit. Jindy ale ráda experimentuje a kombinuje netradiční chutě.
Kachna na pomerančích
Kombinace masa a ovoce není v české kuchyni dnes už až tak netradiční. Připravte si kachnu na pomerančích podle Kateřiny Neumannové a zjistěte, proč je právě tohle jídlo jedním z jejích oblíbených.
Potřebovat budete 1 kilogram kachních prsou, 50 gramů cukru, 200 mililitrů vody, 2 větší šalotky, 4 lžíce červeného vinného octa, šťávu ze 4 pomerančů, badyán, 4 hřebíčky a 100 gramů másla.
Do hrnce dejte vodu s cukrem, povařte ji a přidejte nakrájenou šalotku, kterou necháte zkaramelizovat. Potom přilijte pomerančovou šťávu a ocet. Vše smíchejte s kořením a za stálého míchání vařte asi 5 minut.
Do omáčky nakonec rozpusťte kousky másla a vše rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru. Kachní prsa omyjte a nařízněte. Poté je asi 8 minut restujte z obou stran. Následně je dejte do zapékací mísy, zalijte sladkou omáčkou a přikryjte alobalem.
Prsa se pečou asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C, dále pak 5 minut odkrytá. Podávají se pokrájená na plátky společně se šťouchanými brambory, opečenou cibulkou a čerstvou petrželkou.
Zdroj: Kankry, Blesk Pro Ženy, Týden, Pro Ženy, iDNES
Autor: Šárka Cvrkalová