Jeskyní restaurace v Itálii: Užijte si mořské plody několik stop pod zemí

Zdroj: Pexels

Na světě existuje celá řada zajímavých restaurací, ve kterých si můžete užít netradiční jídla, mnohdy ale také netradiční prostředí. A jeskyní restaurace v Itálii je rozhodně jednou z nich. Pokud se letos ještě chystáte na pozdní dovolenou, možná budete chtít o tomto místě popřemýšlet.

Navštívit pravou italskou restauraci je pro mnohé zážitkem samo o sobě. Samozřejmě si italská jídla můžete dopřát i u nás, nikdy to ale nebude takové, jako pochutnat si na skutečných pochoutkách přímo v tamních končinách. Restaurace v jeskyni je ale zážitkem ještě o něco zajímavějším.

Jeskynní restaurace

Podle serveru My Wanderlusty Life existovaly jeskyně v restauracích už v 18. století. Zatímco tehdy se jednalo o poměrně běžnou věc, dnes jde o něco neobvyklého. Restaurace v Itálii je velmi oblíbená a podle recenzí nejde ani o příliš drahé místo.

Restaurace nacházející se ve městě Polignano je ve skutečností součástí hotelu. K tomu, abyste se zde mohli najíst, nicméně nemusíte být jeho hosty, jak si mnoho lidí mylně myslí.

V restauraci můžete posedět na místě, ze kterého je vidět venkovní část jeskyně a moře s modrým nebem nad hlavou, můžete ale zvolit také usazení v samotné jeskyni, několik metrů pod hladinou moře. Je zcela na vás, které verzi dáte přednost.

Mořské plody i pizza

V jeskynní restauraci máte na výběr z klasických italských jídel. Můžete si vychutnat těstoviny s nejrůznějšími omáčkami, pizzu, ale také celou řadu pokrmů z mořských plodů.

Italskou kuchyní se inspirovala celá řada dalších světových kuchyní a je obecně považována za jednu z nejlepších na světě, uvádí Gourmetland. Kromě hlavního jídla si samozřejmě můžete vždy vychutnat i vynikající dezerty.

Například taková italská zmrzlina je označována za jednu z nejkvalitnějších. Pokud tak plánujete letos vyrazit na pozdní podzimní dovolenou, což mnoho lidí dělá, rozhodně je tu mnoho pokrmů, které byste měli ochutnat.

Zdroj: My Wanderlusty Life, YouTube, Mr. Goodlife, CNN, Gourmetland, Taste Atlas

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz