Mascarpone se v posledních letech v české kuchyni používá čím dál častěji. Já jsem si ho velmi oblíbila a připravuji z něj velmi často krém, který se potom hodí do celé řady receptů. Znát postup jeho přípravy se rozhodně vyplatí.
Je jedno, zda se chystáte na přípravu nějakých jednoduchých zákusků, chcete si udělat lahodný pohár s čerstvým ovocem, nebo třeba pravé italské tiramisu. Krém z mascarpone se vám bude hodit ve všech těchto případech.
Co budete potřebovat
Na přípravu mascarpone krému budete potřebovat 500 gramů mascarpone, 500 mililitrů smetany ke šlehání, 5 polévkových lžic moučkového cukru a vanilkový lusk.
Někdy přidávám ještě trochu skořice, je ale na vás, zda chcete mít krém spíše neutrální, nebo chutnající po tomto koření. Další ingredience nepotřebujete, jde tak o velmi snadný krém, který si doma může připravit opravdu každý.
Postup je snadný
Smetanu nalijte do misky, přidejte k ní mascarpone a cukr a vnitřek vanilkového lusku. Pokud chcete, přidejte tedy ještě také skořici. Společně pak v misce vše vyšlehejte mixérem na středních otáčkách.
Jakmile krém zhoustne, dejte ho minimálně na hodinu do ledničky, bude se potom lépe roztírat na dorty.
Někdy ho také jednoduše dám do misky, přidám k němu pár piškotů a čerstvé ovoce a udělám tak dětem sladkou svačinku. Využít se dá krém v mnoha receptech, volba je jen na vás.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová