Influencerka a kuchařka Chili Ta Thuy je na sociálních sítích známá tím, že představuje fanouškům recepty obvykle z vietnamské kuchyně, u kterých si dovede udělat nejen z vaření pořádnou legraci. A to potvrdila i v poslední videu, které sdílela na svém TikToku.
Většinu videí, které Chili natočí, zveřejní na svém instagramu. V poslední době ale rozjela také profil na TikToku, kde je pro svůj ojedinělý humor a snadné recepty velmi oblíbená.
Právě toho, že fanoušci milují především jednoduchá jídla, si Chili nedávno všimla. A na základě tohoto poznatku sdílela se sledujícími video, ve kterém je učí snadný recept na jedny z mnoha vietnamských nudlí.
Snadné a rychlé
„Ahoj friends. Po bedlivém pozorování vašeho chování na mém instagramu a analýze vašeho intelektu jsem zjistila, že máte rádi jednoduché recepty. Ideálně tak do osmi surovin. A proto vám přináším recept, který je stejně jako vy jednoduchý,“ říká Chili na úvod videa.
Vietnamské nudle s česnekovým máslem jsou podle kuchařky vynikající, výživné, ale zároveň také velmi snadné na přípravu. Doufala tak, že si fanoušky získá na svou stranu.
Jako první si uvařte jakékoli pšeničné nudle. Důležité je si z nich ponechat škrobovou vodu. Té nechte půl hrnečku vařit v pánvi a přidejte nakrájený česnek. Po zhruba třech minutách přidejte kousek másla.
„Teď si rozdrtím palmový cukr, který je oproti normálnímu méně sladký a má jemné karamelové tóny. Pokud nemáte palmu, můžete si ho koupit na internetu nebo u vašeho starého dobrého Vietnamce. Anebo použijte cukr třtinový, socky,“ vtipkuje Chili.
Cukr přidejte do pánve, přilijte rybí omáčku a nechte vše rozpustit. Následně pak už jen přisypte nakrájenou jarní cibulku a uvařené těstoviny a vše pořádně zamíchejte.
„Díky těstovinové škrobové vodě je vše krásně krémové. V tomto případě můžete přidat i parmezán, ale klidně protentokrát potlačte své české geny a zkuste si jídlo vychutnat i bez sýru,“ dodává.
Chili konzumuje nudle s uvařeným vajíčkem. „Pokud se vám zdá kombinace trošku bláznivá, tak si uvědomte, že jíte pizzu s ananasem a vaším národním jídlem je kuře s kompotovanou broskví,“ směje se závěrem.
Autor: Šárka Cvrkalová