Většina mých známých nemá ráda játra. A já jim rozumím. Třeba takovou játrovou omáčku také obvykle jím pouze s tím, že si z ní kousky masa vyberu. Přitom ale vím, že jsou vnitřnosti zdravé, a naučila jsem se je tak zpracovávat v pokrmu, ve kterém je miluji.
Játrová pomazánka je připravená během chvíle, skvěle chutná a zamilují si ji podle mých zkušeností i lidé, kteří obvykle nad játry ohrnují nos. Vyzkoušejte si ji udělat doma a namazat si ji na čerstvý chléb. Garantuji vám, že jste nic lepšího dlouho nejedli.
Co budete potřebovat
Na přípravu pomazánky budete kromě jater potřebovat pouze základní suroviny, které pravděpodobně máte doma vždy po ruce. I proto jde o recept, který mám velmi ráda, nemusím totiž nic složitě vymýšlet.
Na 200 gramů kuřecích jater budete potřebovat cibuli, 4 vajíčka, 50 gramů másla, sůl a pepř. Následně si připravte už jen čerstvé pečivo, na které pomazánku namažete. A hodit se bude i nějaká ta zelená bylinka na dozdobení.
Jak na přípravu
Játra očistěte a následně je opečte na másle. Nechte je vychladnout, zbavte je tuhých částí a nakrájejte je na drobné kousky. Potom je v mixéru rozmixujte najemno.
Vajíčka uvařte natvrdo, rozmixujte je společně s cibulí a máslem a smíchejte je s játrovou směsí. Potom podle chuti vše osolte a opepřete. Po důkladném promíchání nechte pomazánku odležet v lednici.
Pokrm nejlépe chutná namazaný na čerstvém chlebu. Můžete buď koupit ještě teplé pečivo v obchodě, nebo si připravit chléb domácí. Pak už jen vše posypte například pažitkou a dopřejte si požitek z vynikajícího jídla.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová