Máte rádi zmrzlinu, zároveň ale neodoláte ani pálivým chutím? Nebudete tomu věřit, ale existuje pokrm, který dokáže tyto dvě věci zkombinovat. Připravte si doma zmrzlinu z nakládaných pálivých papriček jalapeño.
Jalapeño jsou plné důležitých vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Zrychlují metabolismus, čímž pomáhají při hubnutí, vysvětluje server Chilli Peppers. Pokud tak hledáte příchuť zmrzliny, u které by vás nemuselo tížit svědomí, tohle je ta pravá.
Dopřejte si lahodný dezert s vědomím, že děláte něco pro své zdraví. Zkombinujte netradiční chutě a pochutnejte si na ledovém pokrmu, který zároveň příjemně pálí. Připravte si doma jalapeño zmrzlinu i vy.
Pouhých 5 ingrediencí
Příprava domácí zmrzliny je velmi snadná. Bude vám na ni stačit pouze 5 ingrediencí a hotovou ji budete mít během chvilky. Pokud tak odpoledne třeba čekáte návštěvu a chcete pro ni připravit originální dezert, stačí ráno zmrzlinu uložit do mrazáku.
Na její přípravu budete potřebovat 220 gramů kokosového mléka, 260 mililitrů mandlového mléka nebo kešu mléka, 40 gramů nakládaných papriček jalapeño, 1 lžíci šťávy z nakládaných okurek nebo papriček a zelené potravinářské barvivo.
Snadné na přípravu
Všechny ingredience kromě barviva dejte do mixéru. Mixujte je několik minut zcela do hladka. Potom směs přeneste do připravené plastové misky na zmrzlinu. Ideální je, aby měla víčko a snadněji se tak skladovala v mrazáku.
Potom zmrzlinu na několika místech pokapejte barvivem, čímž vám vzniknou zajímavé vzory. Misku uzavřete a dejte do mrazáku minimálně na 4 hodiny. Pokud chcete zmrzlinu zcela tuhou, nechte ji v mrazáku alespoň 8 hodin.
Zmrzlina se pak podává s kousky jalapeño papriček a lístky máty. Skvěle chutná s čokoládovým přelivem, dá se ale konzumovat i jen tak samotná. Potěšte s ní své hosty a překvapte je netradiční kombinací zdravých chutí.
Zdroj: Chilli Peppers, Always Order Desert, Ninja Test Kitchen, Spoon Abilities
Autor: Šárka Cvrkalová