Když 11. října 2022 ve věku 96 let zemřela Angela Lansbury, svět ztratil další významnou ikonu. Asi každý z nás si tuto herečku spojuje se seriálem To je vražda, napsala. Ten svého času sledovaly miliony diváků.
Filmová a divadelní legenda se zapsala do paměti mnohých z nás. Kromě toho, že to byla skvělá herečka, měla také velmi blízko k vaření. Její jediná dcera je dokonce šéfkuchařkou, která vlastnila a provozovala několik populárních kalifornských restaurací.
Milovala čaj
Angela Lansbury byla žena anglického, irského a skotského původu. Díky tomu měla dokonalý předpoklad k tomu, že bude milovat čaj a bude ho pít ve velkém množství. Vychutnávala si velmi silný čaj, preferovala především značku Barry’s Tea.
„Barry’s Tea je značka čajů vyráběných v Corku na jihu Irska. Společnost Barry’s, známá svou silou a složitostí svých piv, si od svého založení v roce 1901 udržuje věrné následovníky zákazníků,“ zmiňuje web Tastingtable.com.
Neodolala sklence vína
Angela Lansbury se nejvíce proslavila díky roli v seriálu To je vražda, napsala. Mimoto si zahrála i neodolatelnou Sibylu v oceňovaném snímku Obraz Doriana Graye. Vidět jsme ji mohli také ve vedlejší roli spisovatelky pornografické literatury v klasice, na kterou mnozí z nás nedají dopustit – Hercule Poirot.
Angela se dožila krásného věku. Netajila se tím, že ani po devadesátce neztrácí energii. „Cítím se plná energie a rozhodně se necítím na devadesát tři let. Mám ráda sklenku vína a beru si spoustu vitamínů – možná mě to udržuje v chodu,“ svěřila se tenkrát webu Express.co.uk.
Koláč podle Jessicy Fletcherové
V seriálu To je vražda, napsala, který měl dvanáct sérií, ztvárnila Angela Lansbury hlavní roli spisovatelky a amatérského detektiva Jessicy Fletcherové. V tomto seriálu byl několikrát zmíněn její cheesecake. V čem spočívalo jeho kouzlo?
Na první pohled jednoduchý tvarohový koláč v sobě obsahoval několik překvapivých přísad, které ho povýšily na něco opravdu výjimečného. Základem koláče byly grahamové krekry, cukr, máslo, smetanový sýr a vajíčka. Z těchto surovin se upekl standardní tvarohový koláč.
Angela ale do receptu přidala i dva šálky zakysané smetany smíchané s trochou cukru a mandlového extraktu. Právě tyto ingredience z koláče udělaly něco jedinečného.
Zdroj: Tastingtable.com, Express.co.uk, salon.com
Autor: Natálie Kabourková