I když tady u nás možná nejsou až tak známá, v USA se jedná o jedno z nejoblíbenějších občerstvení vůbec. Ďábelská vejce se v USA servírují jako součást velikonoční pomazánky, jsou výborným předkrmem na párty, zkrátka po nich místní sáhnou pokaždé, když je k tomu příležitost.
Ďábelská vejce si můžete doma připravit i vy. Na jejich přípravě není nic složitého, s receptem si hravě poradí i začínající hospodyňka. My vám navíc poradíme, jak tuhle dobrotu povýšit na další úroveň.
Znáte ďábelská vejce?
Možná patříte k lidem, kteří ani netuší, co to jsou ďábelská vejce. Nebo si snad pod tímto pojmem představujete kdovíco.
V podstatě jde o vařená vejce, která se plní krémem. A proč se jim říká ďábelská vejce? Tajemství spočívá v použitých ingrediencích – a ty mohou být i pikantní.
Jak ďábelská vejce povýšit na další úroveň?
Ať už budete tento recept zkoušet poprvé, nebo už jste si několikrát na dobrotě z USA pochutnali, dáme vám několik tipů, jak tuhle klasiku povýšit na další úroveň.
Přidejte křen
Pokud vám nevadí trochu pikantní chuti, zkuste do krému, kterým pak budete plnit uvařená vejce, přidat nastrouhaný křen.
Zkuste kari
Kari koření rozděluje lidi na dvě poloviny – někomu nevadí a jiný ho nemůže ani cítit. Pokud vám ale kari nevadí, přimíchejte trochu tohoto koření do náplně ďábelských vajec.
Slanina
Slanina rozhodně nemůže nic zkazit, ať už jde o kterýkoli slaný recept. Na kousíčky nakrájená slanina opražená klidně do křupava skvěle ozdobí ďábelská vejce.
Med
Nebojte se použít med i ve slaných receptech. Med přidá sladký podtón k tomuto předkrmu, který rázem bude chutnat zase o něco lépe.
Zelené olivy
I s olivami je to podobné jako s kari kořením – někdo je může, jiný je nemusí. Záleží tedy jen na vás, jestli zkusíte zelené olivy přidat do receptu. A jestli ano, vsaďte se, že po chuťové stránce nebudete litovat.
Zdroj: bbc.co.uk, tastingtable.com, thespruceeats.com
Autor: Natálie Kabourková