Použití papriky v kuchyni je opravdu různorodé. Můžete si na ní pochutnat v její syrové podobě, ale je skvělou surovinou i do mnoha chutných pokrmů. Co však mnohým hospodyňkám přidělává vrásky na čele, je krájení papriky, při kterém jsou semínka doslova všude.
Také se vám to stává? Paprika je sice super, ale ta semínka… Možná vás už někdy napadlo, jestli to nejde i jinak, bez toho nepořádku okolo. A víte co? Jde to! A my vám v dnešním článku poradíme jak.
Naučte se krájet papriku, aniž by semínka byla všude
Je jedno, jestli je vaším favoritem paprika červená, žlutá nebo zelená. Všechny v sobě totiž ukrývají semínka, která se při krájení dostanou po celé kuchyňské lince.
Určitě to také znáte a jistě se shodneme na tom, že by bylo super, pokud by šla paprika krájet tak, aniž by ta semínka udělala tolik nepořádku.
Prozradíme vám proto poměrně jednoduchý trik, díky kterému se naučíte krájet papriku i bez nepořádku. Až uvidíte, jak snadné to celou dobu bylo, budete se tahat za uši, že vás to nenapadlo už dříve. Mohli jste si totiž ušetřit spoustu práce s úklidem semínek.
Jak na to?
Tento trik obletěl na sociálních sítích celý svět. Ve skutečnosti na tom vůbec není nic složitého. Nejdříve z papriky odřízněte stonek. Bez něho bude možné postavit papriku na kuchyňské prkénko.
Následně papriku rozřízněte po stranách – přesně tam, kde uvidíte spoj. Dejte si pozor, ať nožem nezajedete příliš hluboko, abyste nezasáhli semínka.
Postupně odkrájejte všechny čtyři části papriky, zůstane vám pouze prostřední část se semínky. Tu můžete s klidným svědomím vyhodit a zbytek papriky poté zpracovat tak, jak zrovna potřebujete.
Tento jednoduchý fígl vám v kuchyni ušetří spoustu práce a věříme, že odteď už papriku nebudete krájet jinak.
Zdroj: spoonuniversity.com, hunker.com
Autor: Natálie Kabourková