Zajít si čas od času na kuře do oblíbeného řetězce KFC? Takové možnosti by odolal jen málokdo. Kdo má totiž KFC v dosahu svého bydliště, určitě si tu a tam dopřeje něco křupavě dobrého. Tento řetězec s rychlým občerstvením ale nemá ve své blízkosti úplně každý.
Možná i vy občas dostanete chuť na kuře z KFC, ale bohužel patříte k těm, kteří to k nejbližší pobočce mají docela z ruky. Nezoufejte si. Přinášíme vám recept, kterým připravíte kuře jako z KFC.
Tajný recept na kuře z KFC
Kdo někdy ochutnal kuře z KFC, ten určitě potvrdí, že chutná zkrátka božsky. Tajná receptura zahrnující směs 11 bylin a koření je tak dobře chráněná, že zůstává uzamčená v trezoru v ústředí KFC. I několik let poté, co jsou řetězce KFC různě po světě, zůstává tohle tajemství přísně střeženo.
Není se čemu divit, že mnozí už opakovaně zkoušeli odhalit všechny ingredience, které jsou součástí receptu na kuře z KFC. Jeden muž se o to dokonce pokoušel celkem 18krát. Několik pokusů dopadlo naprostým fiaskem, ale ten poslední konečně vyšel.
Připravte si doma kuře jako z KFC
Pokud i vám kuře z KFC chutná a chcete si ho připravit doma, nyní máte jedinečnou příležitost. Přinášíme vám totiž recept, díky kterému i po domácku připravené kuře bude chutnat jako to, které si můžete objednat v tomto celosvětově oblíbeném řetězci.
Na přípravu budete potřebovat 600 g hladké mouky, 4 polévkové lžíce mleté papriky, 2 lžíce bílého pepře, 2 lžíce mletého česneku, jednu polévkovou lžíci mletého zázvoru, polévkovou lžíci hořčičného prášku, jednu polévkovou lžíci sušeného celeru, 1 lžíci soli, polévkovou lžíci mletého černého pepře, půl lžičky oregána a půl lžičky tymiánu.
Začněte tím, že si troubu předehřejte na 80 °C. Všechno koření smíchejte s moukou.
Kuře, které jste předtím nechali alespoň půl hodiny při pokojové teplotě, obalte ve vaječném bílku smíchaném s trochou mléka a poté jej obalte ve směsi mouky a koření. Kuřecí paličky následně 5 až 6 minut restujte na pánvi, poté vyložte na plech s pečicím papírem a vložte do předehřáté trouby. V troubě kuře nechte 10 až 15 minut.
Zdroj: twistedfood.co.uk, delish.com, tablespoon.com
Autor: Natálie Kabourková