Jahodové máslo s medem: Sladká pochoutka na pečivo

Zdroj: Pixabay

Každé léto jezdíme s rodinou sbírat jahody a někdy potom nevíme, co s nimi. Před pár lety jsem se naučila minimálně část z nich zpracovat do takzvaného jahodového másla. Jde o chutnou sladkou pochoutku, která je navíc v jistých ohledech zdravá.

Dá se namazat na pečivo a podávat k snídani či k večeři. Garantuji vám ale, že ho budete chodit ujídat i jen tak samotné. Jahodové máslo s medem je jednoduše něco, co si naprosto zamilujete.

Nejen sladké, ale také zdravé

Jahodové máslo s medem zažene chuť na sladké a skvěle si na něm pochutnáte. Přesto se ale jedná o pokrm, který je svým způsobem zdravý.

Med obsahuje antioxidanty, má antibakteriální vlastnosti, může pomoci při léčbě kašle a bolesti v krku a pomáhá hojení ran, píše Mayo Clinic.

Samotné jahody jsou pak plné vitamínů a minerálů. Díky vysokému obsahu flavonoidů také podporují zdraví srdce. V neposlední řadě mají také vysoký obsah vlákniny, což může pomáhat zažívacímu traktu.

Jak na jahodové máslo s medem?

Recept není žádná věda. Potřebovat budete pouze jahody, máslo a med. Všechny ingredience jednoduše dejte do mixéru, smíchejte je a vytvořte jemný sladký krém.

Ten samozřejmě obsahuje nějaké ty cukry a kvůli máslu je také kalorický, nejedná se tak o zcela nejzdravější svačinu. Na druhou stranu ale výše zmíněné zdravotní účinky jednotlivých ingrediencí pominout nejde.

Zdroj: Autorský článek, WebMD, Healthline, Mayo Clinic

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz