Máte rádi mexickou kuchyni? Pokud ano, pak je dobře, že jste tady. Příznivci tradiční mexické kuchyně a jejich chuťové pohárky totiž zaručeně zaplesají v okamžiku, kdy poprvé ochutnají pokrm známý jako huevos rancheros.
Že jste o něm nikdy předtím neslyšeli? Tak to je velká škoda! Oblíbený pokrm, který je nenáročný na přípravu a se kterým zaženete hlad nejen hned po ránu, ale klidně i večer. Hodí se totiž jak na snídani, tak i na večeři, a záleží tak jen na vás, kdy si ho vychutnáte.
Co je huevos rancheros?
Možná neuškodí pár slov k tomu, co se pod slovním spojením huevos rancheros vlastně ukrývá. V mnohých totiž může pokrm, který zvláštně zní, vyvolávat obavy, či snad dokonce nechuť jej ochutnat.
„Rančerská vejce představují typickou snídani na mexických farmách. Huevos rancheros je jednoduché jídlo, které má ale původ ve skromných začátcích,“ vysvětluje pokrm web toprecepty.cz.
Skvělá snídaně i chutná večeře
Jak už bylo zmíněno, huevos rancheros si můžete vychutnat už na snídani, a začít tak nový den s výborným jídlem, které vás zasytí a dodá vám energii, nebo si ho dejte naopak k večeři, a den tak dokonalým jídlem zakončete.
„Klasický mexický recept, který si vychutnáte kdekoli v Mexiku i v jiných zemích, se nejčastěji konzumuje jako snídaně, protože jeho nedílnou součástí jsou vejce,“ vysvětluje web tastingtable.com, nicméně je to jen vaše volba, kdy si ho připravíte.
Recept na huevos rancheros
Dostali jste chuť na skvělé mexické jídlo? V tom případě se vám bude hodit náš recept. Potřebujete: jednu červenou cibuli, jednu červenou papriku, stroužek česneku, polévkovou lžíci olivového oleje, trochu oregana, 400 g rajčat v konzervě, dvě vajíčka, sůl a pepř.
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak i papriku. Poté obě suroviny společně osmažte na olivovém oleji. Přidejte koření, utřený česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí. Následně přidejte rajčata a vařte dalších 5 minut.
Ve směsi s pomocí naběračky udělejte dva důlky, do kterých rozklepněte vajíčka. Přiklopte pokličkou a nechte dusit, dokud vejce neztuhnou. Pokrm se podává s topinkou.
Zdroj: toprecepty.cz, apetitonline.cz, tastingtable.com, bbcgoodfood.com
Autor: Natálie Kabourková