Každý člověk má nějaké jídlo, které mu vadí, které nejí, ze své porce ho vybírá a dává stranou. Jenže zatímco někdo například nemá rád papriku a z rizota si ji vybere na kraj talíře, jsou tu i tací, kteří vyloženě nemohou některé potraviny ani cítit.
V takovém případě stačí, aby se jídlo na jejich talíři objevilo, a oni odchází od stolu. Pokud něco nejedí, nedokážou se smířit s tím, že daná potravina vůbec ležela vedle něčeho, co by měli pozřít. Navíc jim vadí i pohled na ni nebo její zápach.
Dalo by se říci, že v jejich případě jde doslova o fobii. Pokud je chcete potrápit, stačí před nimi zamávat jídlem, které nemají rádi. Podle horoskopu k lidem, kteří mají takto přerostlý problém s některými jídly, patří především následující tři znamení.
Váhy a zelená zelenina
Váhy se sice snaží žít zdravě, někteří jedinci se ale přesto vyhýbají velké části zeleniny. Zatímco rajčata a mrkev jim nedělají problém, cokoli zeleného je pro ně naprostým zlem. Okurky, špenát, kapusta či zelí jsou nepřítelem, který se nesmí na talíři objevit.
Pokud jim nabídnete výpečky s brambory, neodmítnou, nesmí si ale nikdo po jejich boku dát jídlo v plné verzi včetně špenátu. Jenom z pohledu na něj se jim totiž dělá špatně. Stejně tak je děsí například procházka skleníkem, kde rostou okurky nebo salát.
Kozoroh má problém s houbami
Řada lidí nejí houby, miluje ale jejich sbírání. U některých Kozorohů to ale neplatí. Houby nemohou ani vidět, takže i jejich sbírání v lese je pro ně utrpením. Stačí jim jenom cítit typickou houbovou vůni, která je pro ně osobně zápachem, a zvedá se jim žaludek.
Pokud jim uděláte čínu, ve které nějakou tu houbu necháte, rozhodně už si od vás nikdy žádné jídlo nevezmou, protože vám v tomto ohledu zkrátka přestanou věřit. Jejich strach z hub je někdy až panický, rozhodně se je tak nesnažte nachytat a houbové karbanátky vydávat za maso.
Štíři se nikdy nepřenesou přes mořské plody
Rybí prsty zvládnou, nějaké to filé si také dají. Okouna, který se podává i s hlavou, to už ale rozhodně ne. Největší problém ale mají Štíři s mořskými plody. Na trzích na dovolené v zahraničí se jim dělá špatně a při pohledu na chobotnice, krevety a mořské ježky utíkají na toalety.
Nikdy by nepozřeli nic, co se na talíři ještě hýbe. A ani v případě, že jim naservírujete český řízek, dokud budou jenom trochu cítit zápach z trhů s mořskými plody, nenajedí se v klidu. Ve skutečnosti v nich nechuť zůstane ještě dlouho poté, co z místa utečou v panickém záchvatu.
Zdroj: Your tango, Times of India, Teen vogue
Autor: Šárka Cvrkalová