Asi nepřekvapí, že lidem narozeným ve znamení Ryb prospívá strava složená z ryb. Mají rády jednoduše připravené pokrmy, které nejsou chuťově příliš výrazné. Ryby mohou být velmi vybíravé. I ony však musejí pro správné fungování organismu dodržovat některá pravidla.
Charakteristika Ryb
Ryby jsou nejempatičtějším a nejsoucitnějším znamením zvěrokruhu. Často u nich dochází k prolínání reality a fantazie. Ryby se mohou snadno nechat pohltit emocemi a musí pamatovat na to, aby zůstaly při zemi.
Osoby tohoto znamení si musejí dávat pozor na utíkání před problémy. Raději si totiž nasadí růžové brýle a konflikty přehlížejí, proto jsou někdy považovány za falešné. Potíže však nezmizí, naopak budou dále růst.
Ryby se bez námahy přizpůsobují svému okolí. Díky své bohaté představivosti a jedinečnému přístupu k životu se často stávají umělci. Jakýkoli vztah s mystickými Rybami nezůstane na povrchu, ale prohloubí se do duchovního svazku.
Ryby a jejich jídelníček
Ryby mají tendenci být smyslné a hédonistické, což se výrazně odráží v jejich stravovacích a kuchařských návycích. Zbožňují jídlo a s velkým potěšením připravují lahodné pokrmy.
Ačkoli dávají přednost tradičním jídlům, když chtějí, dokážou být kreativní. Mnozí používají jídlo jako způsob, jak vyjádřit svou lásku k druhým.
Důležitým a také často chybějícím prvkem v organismu Ryb je železo. Proto by jídelníček měl zahrnovat játra, hovězí maso, jehněčí, žloutky, ledviny, celozrnné obiloviny, ječmen, sušené fazole, řepu, špenát, cibuli, salát, rozinky, meruňky, broskve, hrozny, jablka, citrony, pomeranče.
Naopak by Ryby měly omezit konzumaci kuchyňské soli, protože u nich vyvolává nadýmání. Stejně tak jim nesvědčí káva, která ještě více stimuluje jejich citlivé prožívání. Pozor si musí dávat též na alkohol, protože se opijí rychleji než ostatní znamení.
Přebývání vody v organismu
Pro Ryby, které jsou vodním znamením, je důležitá optimální hladina vody v těle. Když voda přebývá, dochází ke zpomalení trávení.
Stagnující přebytečná voda se může projevit jako hlen, cysty, nádory a otoky a způsobuje zvýšení hmotnosti.
Důležité je snížit příjem tekutin, změnit jídelníček a přidat fyzické aktivity. Nadbytek vody vyrovnávají teplé, suché a lehké potraviny, například dušená zelenina, fazole, ovoce. Na druhou stranu je dobré vyhnout se mastným potravinám, sladkostem, chlebu a soli.
Nedostatečné množství vody
Ani nedostatek vody však není prospěšný. V tomto případě jsou Ryby zpomalené a mají potíže se spaním. Trpí suchostí kůže a vlasů a obtížným vstřebáváním živin. Pomáhají koupele a dostatečný pitný režim.
Rozhodně by se měly vyhnout extrémnímu horku a slunečnímu záření. Při námaze a teplém počasí pomůže sůl, pšenice, rýže, oves, mořské řasy, mléčné výrobky a přírodní cukry. Z jídelníčku by měly na nějakou dobu vymizet fazole a přírodní diuretika, jako je mrkev, celer, zelí a chřest.
Zdroj: thesun.co.uk, zodiacfresh.com, findyourfate.com, astrology.care, allure.com
Autor: Dominika Jandorová