Hop do trouby je rychlá buchta, kterou potěšíte jak rodinu během všedního dne, tak i návštěvu, která dorazí na nedělní oběd. Její kouzlo je především v tom, že přípravu zvládne prakticky úplně každý. Možná i proto to byl jeden z prvních receptů, který jsem se naučila.
Sice jsem hop do trouby pekla poprvé především proto, že je to jednoduchý koláč, dnes ho ale dělám prostě proto, že nám doma všem chutná. To, že je jeho příprava snadná, je jenom příjemný bonus.
Na každou příležitost
Ať už plánujete něco rychlého k večeři, nebo chcete dát na stůl něco pro návštěvu, hop do trouby je skvělá volba. Jde o obyčejný koláč, na kterém se nedá prakticky nic zkazit, zároveň ale nikoho neurazí.
Na přípravu buchty hop do trouby budete potřebovat 250 gramů másla, půl hrnku vody, 2 hrnky cukru, 3 lžíce kakaa, 2 vanilkové cukry, hrnek a půl hladké mouky, prášek do pečiva, 4 vejce a kokos.
Hop do trouby
Do rendlíku si nejprve dejte máslo, cukr, kakao, jeden vanilkový cukr a vodu. Vše společně prohřejte, aby se máslo rozpustilo a vznikla lepkavá tekutina. Poté dejte směs do hrnečku a odložte stranou.
V míse následně smíchejte mouku, prášek do pečiva a druhý vanilkový cukr. Přidejte vajíčka a část máslové směsi. A to je prakticky celé kouzlo.
Teď už jen vymažte plech máslem, vysypte polohrubou moukou, směs do něj nalijte a dejte vše do trouby předehřáté na 160 °C. Pak buchtu pečte 10 až 15 minut.
Po vytažení buchtu přelijte zbytkem polevy a posypte kokosem. Nakrájený koláč pak podávejte s kávou a domácí šlehačkou. Pokud se i u vás osvědčí, nebude vám jeden pekáč na posezení stačit.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová