Hanky panky je předkrm, který se podává především v zahraničních zemích. Někdy se mu přezdívá také „polská chyba“ nebo „polská katastrofa“. Ačkoli to lákavě příliš nezní, ve skutečnosti jde o velmi chutné jídlo, které si oblíbíte.
Toto jídlo spojuje mleté hovězí maso, klobásu a sýr, to všechno na opečeném toustu. Někteří lidé dokonce podle webu These Old Cookbooks dávají pokrmu nemilé přezdívky obsahující slova o exkrementech, a to proto, jak jídlo na talíři vypadá.
Nevypadá lákavě, ale chutná skvěle
Když před vás někdo hanky panky postaví na talířku, nejspíš bude vaším prvním dojmem zděšení. Na tmavém plátku chleba totiž bude naservírovaná nevzhledná hrouda několika surovin.
Když si ale odmyslíte pohled na jídlo a zakousnete se do něj, zamilujete si ho. Jídlo pak budete chtít sami podávat jako předkrm pro skupinu hostů, nebo jako pokrm, který se hodí na párty, kde si každý může na chleba nabrat masovou směs sám.
Recept na hanky panky
Na přípravu hanky panky budete potřebovat mleté hovězí maso, klobásu, kvalitnější tavený sýr, česnek, worcestrovou omáčku, cibuli, mletou červenou papriku a oregano.
Klobásu namelte na mlýnku najemno a smíchejte ji s hovězím masem. Cibuli nakrájejte nadrobno, osmažte na pánvi a přidejte k ní směs. Jakmile bude maso hotové, přidejte sýr, prolisovaný česnek a koření.
Vše dobře promíchejte a můžete servírovat. Hanky panky se obvykle jí teplé na čerstvě připraveném opečeném toustu. Můžete ale směs také vychladit a podávat ji studenou.
Zdroj: Insanely Good Recipes, Eating on a Dime, These Old Cookbooks
Autor: Šárka Cvrkalová