Grilovaný tuňák podle Zdeňka Pohlreicha: Vynikající letní pochoutka

Zdenek_Pohlreich
Zdroj: Nextfoto

Na grilu se dá připravit celá řada pokrmů. Většinu lidí napadnou nejrůznější druhy masa, vepřové či kuřecí plátky, klobásky, sýry či zelenina. Zkoušeli jste ale už v létě dělat během grilovačky rybu? Rozhodně neodoláte následujícímu receptu na grilovaného tuňáka.

Tuňák je ryba plná vitamínů a minerálů, která podle iDNES může zbavovat například projevů lupénky, zlepšuje ale také kvalitu pleti a vlasů. Obsahuje mimo jiné omega-3 mastné kyseliny a zařadit ho do jídelníčku se vyplatí. Podívejte se, jak ho během léta na grilu připravuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Tuňák na grilu

Jedná se především o vynikající letní pohoštění pro milovníky ryb. Samozřejmě si tuňáka můžete na grilu připravit i během roku, například k bramborám a zeleninové příloze. Pokud ho ale budete dělat na grilu venkovním, nic se jeho chuti nevyrovná.

Na přípravu budete potřebovat dva steaky z čerstvého tuňáka, 100 gramů spařených zelených fazolek, 50 gramů červené cibule, 50 gramů oliv, rajče, hladkolistou petržel, bazalku, vajíčko uvařené natvrdo, sůl a pepř.

Nejlepší s francouzským dresinkem

Steaky z tuňáka mírně naklepejte a obalte je ve směsi koření soli a pepře. Potom je dejte grilovat na 200–220 °C z každé strany maximálně asi 2 minuty. Mezitím smíchejte v míse zeleninu.

Tuňáka potom podávejte na talíři s touto směsí, skvěle se k němu hodí francouzský dresink. Ten připravíte smícháním tří lžic hořčice, lžíce vinného octa, lžíce olivového oleje, lžíce slunečnicového oleje, soli a pepře.

Takto připravený pokrm rozhodně ozvláštní každé grilování. A i lidé, kteří běžně ryby příliš nemusí, si na kombinaci tuňáka se zeleninou tentokrát rozhodně pochutnají. Tomuhle jídlu odolá jednoduše málokdo.

Zdroj: iDNES, Top Recepty, Prima Fresh

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz