Grilovaná kuřecí prsíčka podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha: Jakmile vyberete správné maso, máte vystaráno

Pohlreich
Zdroj: Profimedia

Máte rádi kuřecí maso? Vedle ryb jde o jeden z nejzdravějších druhů masa, který se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte například grilovaná kuřecí prsíčka podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Pokud chcete připravovat oběd z kuřecího masa, ještě před samotným vařením je třeba pečlivě zvážit, jaké maso využijete. Zda koupíte celé kuře, prso nebo stehna, to samozřejmě záleží na vašich preferencích a na tom, co budete vařit. Jak ale poznáte, že je kuře čerstvé?

Vůně, barva i obal

Pokud v obchodě vybíráte maso, je vždy třeba se zaměřit na několik věcí. Samozřejmě si jako první na obalu přečtěte dobu trvanlivosti. Maso, kterému končí spotřeba za den či dva, bývá obvykle levnější, musíte ho ale spotřebovat doma ihned, varuje iDNES.

Pokud si podle samotného obalu nejste jisti tím, zda je kuřecí maso v pořádku, ujistěte se, že má světle růžovou barvu. Pokud by se vám zdálo tmavší, nebo dokonce našedlé, raději ho nekupujte.

V neposlední řadě pak kvalitní a čerstvé maso poznáte také po čichu. Pokud máte pocit, že vůně není úplně v pořádku, nebo ucítíte nepříjemný závan zápachu, kuře nechte v obchodě a vyberte si jiné.

Nebo zajděte místo samoobsluhy do řeznictví. Tam sice bývá maso mnohdy dražší, máte ale vždy jistotu, že kupujete jídlo čerstvé a té nejlepší kvality.

Prsíčka podle Pohlreicha

Na grilovaná kuřecí prsíčka podle Zdeňka Pohlreicha budete potřebovat 4 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a bylinky podle chuti. Ideální je rozmarýn a tymián.

Kuřecí prsa omyjte a osušte. Potřete je olivovým olejem a okořeňte solí, pepřem a bylinkami. Předehřejte gril na střední teplotu. Potom prsa grilujte asi 6 až 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečená.

Recept je velmi snadný a je to právě výběr masa, který v tomto případě dělá hodně. Prsa můžete podávat k bramborům, venku na grilovačce k pečivu, ale také k čerstvému zeleninovému salátu.

Zdroj: iReceptář, Top Recepty, iDNES, Lifee

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz