Fusilli s hráškem a šunkou podle Patricie Pagáčové: Utlouct se po nich může i její malá dcera

Zdroj: Pixabay

Uvařit svíčkovou není úplně snadné. Patricie Pagáčová si ale pamatuje, že ji připravila jako své první jídlo, když jí bylo 16 let. Herečka ale dnes miluje daleko více těstoviny a masa se podle jejích slov jí v Česku možná až zbytečně moc.

Pagáčová je velkou milovnicí sýra. V kuchyni tak velmi často připravuje různé omáčky z něj, nebo zapékané pokrmy. Přiznává ale také, že je poměrně vybíravým člověkem a hodně jídel nejí.

Po čem se může rodina utlouct

„Jsem hodně vybíravá, to přiznám na rovinu, takže těch věcí, které nejím, je více,“ svěřila se Patricie v minulosti. „Na prvním místě vedou vnitřnosti. Ty nejím vůbec, ale jak říkám, ten seznam je dlouhý. Můj muž si ze mě dělá legraci, že by bylo jednodušší, kdybych říkala věci, které jím, než abych jmenovala to, co nejím.“

Na druhou stranu ale těstoviny a omáčky jsou něco, co herečka vždy milovala. A jeden konkrétní recept si oblíbila také její dcera Bibi. Fusilli s hráškem a šunkou si tak podle jejího receptu doma můžete připravit i vy.

Fusilli s hráškem a šunkou

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat 2 lžíce másla, cibuli, 100 gramů šunky, hladkou mouku, 250 mililitrů smetany, 200 gramů hrášku, sůl, pepř, fusilli a sýr na ozdobu.

Na másle opečte cibuli a přidejte na kostičky pokrájenou šunku. Potom vše zaprašte asi lžící mouky, zalijte smetanou a udělejte jemnou omáčku. Do té přidejte mražený hrášek a duste ho do změknutí.

Uvařte těstoviny, se kterými následně směs smícháte. Vše potom na talíří zasypte bohatou vrstvou strouhaného sýru. Pokrm můžete nakonec dozdobit také rajčaty a čerstvou petrželkou.

Zdroj: MSN, Prima Ženy, Apetit

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz