Kuchařka Kamila Rundusová známá spíše pod přezdívkou Kamu není jediná z rodiny, kdo se tomuto oboru věnuje. Její bratr Adam šlape v jejích stopách, a stal se dokonce soutěžícím v pořadu MasterChef. A to i přesto, že má problémy s pozorností.
Adam Rundus se snaží vaření věnovat naplno. Někdy to pro něj ale není snadné. Už od základní školy totiž trpí poruchou pozornosti, která mu občas dělá v životě problémy.
„Doktoři mi předepsali nějaké léky na soustředění, ale naštěstí byly máma s babičkou proti, a tak jsem je nikdy nenasadil. Zaplať pánbůh za to! Neměnil bych,“ svěřil se pro Super.
Vynikající kuchař
I přes veškeré problémy, kterými si v životě prochází, je Adam vynikající kuchař, který má na svých sociálních sítích velkou podporu fanoušků. Nedávno jim představil recept na mexické mole, který se dočkal velkého úspěchu.
Recept ho naučila jeho sestra, a i když se nejedná právě o jednoduché jídlo, s postupem, který sdílel Adam na svém instagramu, by ho měl zvládnout každý.
Mexické mole
Na mexické mole budete potřebovat 4 stroužky česneku, cibuli, 6 rajčat, chilli papričky dle chuti, 1 banán, 100 gramů oříšků, 40 gramů hořké čokolády, 50 gramů sezamových semínek, skořici, kmín, oregano, hřebíček, 50 gramů staršího pečiva, půl litru vývaru a jako přílohu rýži.
Na pánvi si nechte rozvonět semínka společně s kořením. Směs potom dejte stranou, přidejte do pánve dvě lžíce oleje a na něm osmahněte na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek. Na pánvi pak připravte také pokrájená rajčata.
Všechno společně poté dejte do mixéru, přidejte banán, chilli papričku, trochu vývaru a na zahuštění pečivo. Omáčku potom přelijte do hrnce, přiveďte k varu a rozpusťte v ní po malých kouscích čokoládu.
V troubě si mezitím připravte kachní prso. To potom naservírujte na talíř společně s rýží a vše přelijte připravenou omáčkou. Adam závěrem videa dodává, že po tomhle receptu se svého účinkování v MasterChefu rozhodně nebojí.
Autor: Šárka Cvrkalová