Yvetta Blanarovičová je sympatická herečka, kterou můžete znát hlavně z různých pohádek, jako je Princezna ze mlejna, O princezně Jasněnce a létajícím ševci či Dvanáct měsíčků. A je skvělá nejen před kamerou, ale i v kuchyni.
Před lety se dokonce zúčastnila televizní soutěže VIP Prostřeno, kde si její protivníci pochvalovali vynikající zapékaný kozí sýr.
Ráda vaří stejně jako její maminka
Oblíbená herečka vařit umí, celý život vařila pro svou rodinu. Většinu svého umu odkoukala od své maminky, která se k ní během epidemie koronaviru přestěhovala do Prahy. Sama podotkla, že je velmi dobrá kuchařka, což se promítá i do Yvettiny postavy.
I když ráda vaří, nejradši chodí do super restaurací, kde si může dát svá oblíbená jídla. A jaké to jsou? Miluje mořské plody, italská rizota a španělskou kuchyni.
Naopak nemá ráda dršťky a obecně tlusté maso v jakékoli podobě. Také nepije teplé mléko a při stolování nesnáší hrubost a mlaskání.
Recept na plněné papriky
Jedním z jejích oblíbených receptů jsou bezmasé plněné papriky po Bulharsku. Pokud máte chuť recept vyzkoušet, připravte si tyto suroviny.
Základem jsou čtyři papriky s dužinou, nejlépe červené, které dodají pokrmu chuť i barvu. Dále budete potřebovat dvě vejce, balkánský sýr, česnek, chilli papričky, olivový olej a petrželovou nať.
Papriky nejprve očistěte a zbavte je jádřinců. Balkánský sýr nakrájejte na kousky a poté ho smíchejte s rozkvedlanými vejci. Vznikne tak směs, kterou připravené papriky naplňte.
Naplněné papriky položte na plech a bohatě je zakapejte olivovým olejem. Přidejte celý česnek a chilli papričky. Pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia.
Hotové papriky posypte nasekanou petrželovou natí. Ihned podávejte s pečivem, nejlépe se k paprikám hodí bílý čerstvý chléb.
Vyzkoušejte i masovou variantu
Pečené papriky lze připravit na milion způsobů podle toho, jakou zvolíte náplň. Můžete vyzkoušet také šunkovou směs se sýrem cheddarem. A pokud milujete houby, zkuste do náplně přidat pár žampionů.
A pokud holdujete masu, do plněných paprik se hodí zejména mleté. Může být vepřové i hovězí, nezapomeňte přidat také orestovanou cibuli.
Zajímavá varianta vznikne, pokud do masové směsi přidáte trochu syrové rýže, česnek a rajčatovou šťávu. Podávejte rovněž s bílým chlebem, kysanou smetanou a se salátem, který však není podmínkou.
Zdroj: prozeny.blesk.cz, prima.iprima.cz/iprima, prima.iprima.cz/prostreno, super.cz, ceskatelevize.cz, varilamysicka.cz, fresh.iprima.cz, Staré dobré časy 8/2022
Autor: Silvie Grulichová