Máte rádi asijskou kuchyni? Já osobně si na ní pochutnávám celkem často a některé recepty jsem se naučila dělat i doma. Mnohdy si je ale trochu poupravím k obrazu svému. Následujícímu receptu se u nás řílá falešné kuře teriyaki.
Teriyaki je pokrm z Japonska, který je dnes ale velmi oblíbený po celém světě, a logicky se proto objevuje i na menu mnoha asijských restaurací u nás. Můžete si ho ale připravit také doma.
Z ingrediencí, které máte doma
Recept na falešné teriyaki kuře není vůbec složitý. Připravit se dá ze surovin, které pravděpodobně máte doma. Zvládne ho udělat i začátečník a výhodou je i to, že ho máte hotové během půl hodiny.
Budete potřebovat kuřecí prso, hrnek hladké mouky, pepř, sůl, grilovací koření, sušený česnek, kari, 6 polévkových lžic sójové omáčky, 3 lžíce cukru, sezamová semínka a olej.
Jak na přípravu pokrmu
Maso nakrájejte na kostičky, dejte ho do misky a nasypte na něj mouku. Přidejte veškeré koření. Vše dobře promíchejte a nechte 30 minut marinovat. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm osmahněte.
Potom ho dejte do misky a na stejné pánvi rozehřejte sójovou omáčku s cukrem. Nechte směs zkaramelizovat, nasypte na ni sezamová semínka a vraťte maso. To nechte pořádně nasáknout vzniklou omáčkou.
Teriyaki kuře se potom podává ideálně s rýží, hodí se k němu ale i čínské nudle. U nás doma si na pokrmu velmi pochutnáváme a já věřím, že i vás jeho jednoduchost, ale přesto zajímavá kombinace chutí potěší.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová